Consilierii judeteni PSD vor sa-l elibereze din functie pe Mija, dar Stancu nu ii lasa

Image29

Fiindca nu reusesc, de trei luni, sa-l schimbe din functie pe vicepresedintele Consiliului Judetean Braila Ovidiu Nechita (PNL), alesii locali social-democrati se gandesc la o alta varianta: sa-l schimbe pe propriul coleg, vicele CJ Florin Mija (PSD), aflat la domiciliu, sub control judiciar. Consilierii PSD sunt din ce in ce mai nemultumiti de balamucul din CJ, dar si de faptul ca ajung sa fie considerati vinovati, chiar si partial, pentru blocajul din institutie, in conditiile in care ar fi existat solutii rapide pentru rezolvarea situatiei. Una dintre acestea solutii este demisia lui Mija (foto) si a desemnarii prin vot  a unui alt consilier judetean care sa ii ia locul, unul care sa provina din randul majoritatii PSD-UNPR-PC. In acest fel, cand s-ar discuta despre delegarea atributiilor de presedinte catre unul dintre vicepresedinti, majoritatea nu ar mai fi obligata sa-i acorde aceste competente liberalului Ovidiu Nechita, care, in prezent, este singurul vicepresedinte disponibil din CJ.

Varianta  amintita a fost discutata la PSD de ceva timp, dar nu poate fi pusa in practica, pentru ca Mija refuza sa-si dea demisia, in ciuda faptului ca i s-a cerut  in mai multe randuri acest lucru. Sursele noastre spun ca Mija refuza pentru ca aceasta este indicatia primita de la presedintele CJ  Gheorghe Bunea Stancu (PSD), aflat si el sub control judiciar.

Aceleasi surse din interiorul PSD Braila ne-au informat ca zilele trecute, consilierii judeteni social-democrati – care s-au saturat de tot circul din CJ, dar si de faptul ca se fac de ras, tinuti fiind in sah  atata timp de vicele liberal, care are de partea lui mai putin de o treime dintre consilieri – au decis sa puna piciorul in prag si sa-l elibereze din functie pe colegul lor Florin Mija, daca acesta nu se da dus din functie de bunavoie si nesilit de nimeni. Mai mult, informatiile noastre sunt ca toti consilierii judeteni PSD au semnat un proiect de hotarare prin care se propunea eliberarea din functie a lui Mija si care urma sa intre pe ordinea de zi a sedintei CJ de maine. Proiectul fusese intocmit dupa ce alesii locali s-au consultat  si cu primvicepresedintele PSD Aurel Simionescu, ce si-a dat si el acordul, constient ca s-a mers prea departe cu bataia de joc in CJ. Numai ca, potrivit surselor noastre, cand vestea a ajuns la urechile lui Stancu, acesta le-a cerut sa se renunte imediat la orice demers pentru eliberarea din functie a lui Mija, iar consilierii  au respectat ordinele primite si au oprit proiectul de hotarare respectiv.

L-am intrebat astazi pe liderul grupului de consilieri PSD din CJ Braila, Ionel Avram, daca este adevarat ca el si colegii sai au semnat un document prin care propuneau demiterea lui Mija si daca acesta va fi pe ordinea de zi a sedintei CJ de maine. Avram a negat, precizand ca a fost doar o discutie despre variantele posibile pentru deblocarea situatiei din Consiliul Judetean: “Nu, nu exista un asemenea proiect de hotarare. Sunt doar doua puncte pe ordinea de zi: alegerea unui presedinte de sedinta, ca asa prevede legea, ii place sau nu-i place domnului Nechita si al doilea, din pacate, va trebui sa-i mai delegam inca o data atributiile de presedinte, pana la o sedinta ordinara. Si mai este un punct prin care vom desemna un reprezentant al Consiliului Judetean la Adunarea Generala Intercomunitara a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Si nu e vorba despre demiterea lui Mija, nu, demiterea inseamna o masura luata ca urmare a unor abateri disciplinare; exista si solutia eliberarii din functie a domnului Mija, numai pentru deblocarea functionarii Consiliului Judetean, dar nu se pune deocamdata problema asta. Nu am semnat noi, consilierii, nicio hartie, doar s-a discutat  – si se discuta de mai mult timp varianta asta, a eliberarii din functie a domnului Mija. Exista si varianta ca domnul Mija sa-si dea demisia si s-ar simplifica lucrurile; dar sa lasam lucrurile sa se desfasoare asa cum este normal si eu prevad ca luna asta se vor clarifica multe”.