Consilierii liberali susțin că „ciuberele cu arbuști” amplasate pe carosabil, pentru a împiedica parcarea mașinilor, reprezintă un pericol pentru șoferi și pietoni, deopotrivă, pe timpul nopții. Primarul Dragomir: „O să ne gândim să facem o semnalizare rutieră de tip reflectorizant”

Consilierii municipali liberali au ridicat la cea mai recentă ședință a CLM Brăila problema jardinierelor amplasate în unele zone ale orașului direct pe carosabil, în apropierea trecerilor de pietoni, pentru a împiedica șoferii să-și mai parcheze mașinile acolo, ceea ce ar fi redus vizibilitatea pentru conducătorii auto aflați în trafic și implicit, punea în pericol pietonii care încearcau să traverseze strada.

Consilierul Petrică Popa (PNL) a fost cel care a deschis acest subiect: „Pe carosabil, pe anumite străzi, s-au implantat niște ciubere cu plante. Poate că este bine, poate că nu. Dar din punct de vedere al șofatului, amplasarea acestor arbuști ecranează imaginea pe trecerea pe pietoni. Sunt foarte mulți șoferi care sunt nemulțumiți de acest lucru, chiar dacă în cele patru ciubere au rămas numai doar doi arbuști.

Eu cred că ar fi bine, chiar dacă acele ciubere vor rămâne pe loc, să se planteze alt tip de plante, care să nu ecraneze imaginea pe trecerea de pietoni”.

La rândul său, consilierul municipal Florin Gheorghiță (PNL) a comentat: „Înțeleg care este motivația acelor jardiniere; totuși, aș avea o observație la ele: să le semnalizăm pe timpul nopții, astfel încât să fie vizibile, pentru că prezintă un risc pentru conducătorii auto”.

„Le punem un iluminat arhitectural!”, a comentat ironic viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD).

Primarul Marian Dragomir (PSD) le-a răspuns liberalilor că amplasarea acelor jardiniere s-a făcut la solicitarea scrisă a Poliției Rutiere, fiindcă s-a constatat că foarte mulți cetățeni își parcau mașinile parcau în imediata apropiere a trecerii de pietoni, iar din acest motiv șoferii aflați în trafic nu puteau vedea persoanele care încercau să traverseze strada pe zebră și exista riscul de accidente: „Cu siguranță există și șoferi nemulțumiți, dar  există foarte mulți șoferi mulțumiți că au vizibilitate acum, iar principala mulțumire vine din partea pietonilor, care în felul acesta au, ca să spunem așa, viața protejată atunci când traversează pe trecerea de pietoni.

Poate că într-adevăr au mai dispărut unul, doi, trei arbuști din aceste jardiniere, dar să știți că la ceas de seară, unii dintre cetățeni i-au luat cu ei acasă. Nu aveau probabil de ce să se țină noaptea și de-asta au luat un arbust din jardinierele acestea frumoase.

Cu siguranță o să ne gândim să facem o semnalizare rutieră de tip reflectorizant pe timp de noapte”.