Consilierii PNL cer reducerea cu 50% a impozitului anual pe clădiri (pentru clădirile nerezidențiale) în municipiul Brăila, pentru durata stării de urgență și/sau alertă

„PNL Brăila solicită reducerea taxelor!” – este solicitarea liberalilor brăileni, adresată primarului municipiului, Marian Dragomir (PSD) și consilierilor municipali PSD.

PNL Brăila anunță într-un comunicat de presă că „în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19, consilierii locali ai Partidului Național Liberal consideră că autoritățile locale nu trebuie să stea pe margine și să constante problemele cu care se confruntă mediul economic.

În limita prevederilor legale, respectiv Ordonanța de Urgență nr. 181/2020, putem adopta soluții concrete pentru sprijinirea afacerilor, așa cum  s-a procedat în alte orașe din țară (Oradea, Timișoara, Cluj-Napoca, etc), de la care ne-am inspirit ca model de bune practici.

În acest sens, noi, consilierii liberali, am depus astăzi, 26 noiembrie, un proiect de hotărâre  privind acordarea, pentru durata stării de urgență/și sau alertă decretate în anul 2020, a unor facilități la plata impozitului anual pe clădiri sau a taxei lunare pe clădiri în Municipiul Brăila.

Concret, proiectul vizează reducerea cu 50% a impozitului anual pe clădiri, pentru clădirile nerezidențiale și scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri datorate de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosință, situate pe raza teritorială a Municipiului Brăila”.

Președintele Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, consilier municipal, a declarat: “Avem speranța că primarul Marian Dragomir va susține acest proiect, iar majoritatea PSD din Consiliul Local Municipal Brăila va pune interesul brăilenilor înaintea jocurilor politice și va adopta această hotărâre, chiar dacă inițiativa nu le aparține”.