Consilierii PNL nu sunt de acord cu acordarea titlului de Cetățean de onoare al municipiului Brăila lui Mihai Tudose. Primarul Dragomir, către consilierul Popa: „În popor se spune că «unii oameni albesc degeaba». Nici măcar dvs nu credeți ceea ce ați fost pus să spuneți”

Contre politice în ședința CLM de astăzi, după aprobarea proiectului de hotărâre privind acordarea titlului de Cetățean de onoare al Brăilei europarlamentarului Mihai Tudose (PSD), în semn de recunoaștere a contribuției sale la construcția podului suspendat peste Dunăre.

Votul a fost secret, iar rezultatul a fost următorul: 18 voturi „pentru”, 5 voturi „contra” și un vot anulat.

Deducția logică a fost că aleșii liberali au fost cei care au votat contra, iar primarul Marian Dragomir (PSD) a comentat: „Primăria municipiului Brăila a oferit titlul de Cetățean de onoare unor liberali cu realizări infinit mai mici decât cele ale domnului Mihai Tudose. O să oferim și în continuare astfel de distincții, deoarece spre deosebire de dvs, noi nu suntem Gică contra și nu politizăm toate deciziile din Consiliul Local”.

Consilierul municipal Petrică Popa a replicat: „ Ați acordat acest titlul de onoare domnului Mihai Tudose, care merită tot respectul. Din punctul nostru de vedere, acest titlu de Cetățean de onoare este un titlu politic, pentru interese politice”.

Popa a mai spus că „ar fi fost frumos” ca acest titlu să fie dat tuturor celor care au contribuit la realizarea podului peste Dunăre, nu doar lui Tudose.


Pentru că Petrică Popa s-a oprit în două rânduri în timp ce vorbea, pentru a tuși, edilul șef a tras următoarea concluzie: „Știți că în popor se spune că «unii oameni albesc degeaba»… N-aș putea să spun despre dvs acest lucru, dar referitor la modul în care v-ați exprimat acum, în această ședință, spune totul. Ați avut emoții, v-ați bâlbâit, ați tușit, pentru că nici măcar dvs nu credeți ceea ce ați fost pus să spuneți.

Cred că este momentul în care încheiem această dispută. Este opțiunea dvs, este un vot secret pe care vi l-ați exercitat așa cum ați considerat și repet încă o dată: chiar și pentru realizări infinit mai mici decât aceasta, Primăria municipiului Brăila a oferit și va mai oferi inclusiv unor liberali astfel de distincții, fără a face o politizare pentru această distincție onorifică”.

Nu este prima oară când primarul Marian Dragomir face aluzii lipsite de respect la adresa vârstei consilierului Petrică Popa, în cadrul unei ședințe CLM.