Consilierul Adrian Traian cere interventia Primariei pe tema centralelor termice vandalizate de hoti

P1160775

Consilierul municipal Traian Adrian (PND) este nemultumit de faptul ca odata cu inchiderea CET Braila, punctele si centralele termice din oras, care reprezinta bunuri publice, au fost abandonate si  ca urmare, au fost sistematic vandalizate, multe dintre ele ramanand ca niste ruine in mijlocul blocurilor. Mai mult, unele dintre acestea au devenit zone de-a dreptul periculoase, dat fiind ca acolo se aduna cainii au persoanele fara adapost.

Traian a comentat ca o parte dintre centralele si punctele termice respective inca mai au echipamente destul de scumpe, care au fost solicitate de alte localitati din tara, dar nu li s-au dat pentru ca ar fi trebuit sa vina o firma sa le demonteze, astfel incat acestea dispar unul care unul, fiindca nimeni nu le pazeste. Consilierul PND a cerut Primariei sa se ia masuri, astfel incat macar echipamentele ramase sa nu ajunga pe mana hotilor.

Precizam ca in municipiu exista 57 de puncte termice si 12 centrale termice, cu o valoare de circa 45 milioane lei, care se afla in prezent intr-o situatie juridica oarecum complicata. Mai exact, acestea apartin Consiliului Local Municipal, care in anul 2014, dupa inchiderea CET, a decis ca punctele si centralele termice sa fie preluate în administrare de catre CUP „Dunarea”, in vederea valorificarii. Conducerea CUP Dunarea a refuzat pana acum sa le preia, astfel incat nimeni nu mai are grija de ele.