Consilierul Boșneag: Nu se poate face pistă de biciclete oriunde și oricum, pentru că avem toate șansele să ne ia un taxi „în brațe”, cum am pățit-o

Consilierul municipal Sorin Boșneag (PSD) este de părere că propunerea făcută de liberalul Laurențiu Coman privind amenajarea unor piste de biciclete pe câteva dintre arterele principale ale Brăilei este una care trebuie discutată cu mare atenție, pentru că în cazul în care acestea sunt realizate pe carosabil există un risc mare de accidentare a bicicliștilor.

Boșneag declară că el însuși folosește bicicleta și este direct interesat să se amenjeze astfel de piste, însă lucrurile nu se pot face fără o analiză temeinică asupra modului în care s-ar putea face asta cu risc minim pentru bicicliști și de asemenea, fără a se afecta circulația autovehiculelor:  „Pe noi, cei care vrem să mergem pe aceste piste de biciclete – eu fiind unul dintre ei – nu ne-a întrebat nimeni nimic. Domnul primar are dreptate, nu se poate face pistă de biciclete oriunde și oricum, pentru că avem toate șansele să ne ia un taxi «în brațe», cum am pățit-o, sau să ne certăm cu populația, cu pietonii care merg prin zonă.

Haideți să luăm această problemă spre analiză, să discutăm cu cei de la Poliția Rutieră, care pot oferi destule vairante, să vedem ce putem face și noi, că doar n-o să strangulăm niște străzi, ca să nu mai putem face curățenie sau deszăpezire. După ce purtăm aceste discuții vom lua măsurile care se pot lua”.

Amintim că Laurenția Coman a propus 3 trasee pentru amenajarea unor piste de biciclete, iar acestea includ, printre altele, Calea Dorobanților, Calea Călărașilor, Calea Galați și Șoseaua Buzăului, care sunt artere foarte aglomerate.