Consilierul Bucălău (PNL) afirmă că președintele Chiriac „toacă banul public pentru a se răzbuna pe caricaturistul Costel Pătrașcan”

Consilierul județean Alexandru Bucălău (PNL) este de părere că decizia președintelui CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), de a continua procesul cu caricaturistul Costel Pătrășcan – pierdut în primă instanță de CJ și Muzeul Brăilei „Carol I” – este o răzbunare personală.

Bucălău afirmă într-un comunicat de presă că marea problemă este că șeful județului își permite luxul de a plăti din banul public demersurile juridice pe care le implică aceste răzbunări personale: „Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac (PSD), risipește banii publici nu pentru un scop care servește comunității, ci pentru a se răzbuna pe caricaturistul Costel Pătrașcan, cel care a îndrăznit să dea în judecată Consiliul Județean și Muzeul Brăilei pentru folosirea denumirii de «Casa Umorului Desenat» pentru noua secție a Muzeului.

Mai exact, este vorba despre faptul că CJ și Muzeul Brăilei au folosit denumirea «Casa Umorului Desenat» pentru noua secție a Muzeului Brăilei, în ciuda faptului că Pătrășcan înregistrase deja la OSIM mărcile «Muzeul Umorului» și «Casa Umorului» și informase cele două instituții cu privire la acest lucru.

Deși CJ și Muzeul Brăilei au pierdut în primă instanță, Chiriac se ambiționează să meargă mai departe cu acest proces, cheltuind cu tupeu și fără nicio jenă banii publici doar pentru orgoliul nemăsurat pe care îl are. Nu suportă un eșec și merge mai departe cu șarada aceasta costisitoare, sfidând până și opinia publică, care și-a arătat susținerea pentru Costel Pătrășcan, cunoscând de la început toată povestea.

Chiriac toacă banul public, mai exact ne bagă mâna în buzunar fără niciun fundament real și culmea, îi reușeste. Asta pentru că în calitatea de președinte al Consiliului Județean, crede că își poate permite orice, mai ales să influențeze cheltuirea banului public, fără teama ca cineva să-i ceară socoteală, colegii PSD-iști fiindu-i scut. Chiriac se poartă ca un dictator comunist, așa reiese din felul în care se raportează la cheltuirea banului public, care e banul tuturor; el decide ce și cum se face, de parcă ar fi banii lui.

Până unde va merge Chiriac, șeful suprem al PSD Brăila și al CJ, pentru a-și satisface orgoliul personal, frustrarea? Nu îi înțeleg ambiția președintelui Chiriac, dar, dacă este atât de ambițios, de ce nu continuă procesul pe banii lui, de ce folosește banii publici?

Curios, dar deloc întâmplător, Casa de Avocatură care reprezintă CJ Brăila în procesul cu Pătrășcan este aceeași care oferă Consiliului Județean Brăila, pe bani mulți, începând cu ianuarie 2024, servicii de consultanță, asistență juridică și reprezentare în alte situații. Achiziția s-a făcut prin atribuire directă, iar serviciile sunt plătite de brăileni cu suma de 26.548,67 euro. Interesant, nu?

În cadrul ultimei ședințe CJ am propus stoparea procesului pe care CJ și Muzeul Brăilei îl au cu Costel Pătrășcan, pentru că eu consider că aici sunt niște bani aruncați în vânt. Consiliul Județean a pierdut în prima instanță și nu văd de ce ar continua acest proces, dat fiind că domnul Pătrășcan și-a înregistrat la OSIM dreptul de proprietate asupra denumirii.

Domnule Chiriac, vă solicit public să încetați acest proces și să nu uzitați de calea de atac a hotărârii de fond! Nu vă mai bateți joc de banii brăilenilor, nu aveți dreptul să vă rezolvați problemele personale pe banii noștri, înțelegeți o dată că nu mai suntem în Epoca de Aur a Comunismului! Puneți punct acestui proces și nu mai risipiți banii publici!”.