Consilierul Bucălău (PNL), după ce a văzut „un video horror” postat de o pacientă internată în corpul B al Spitalului Județean: „Dacă ai neșansa de a te interna într-o astfel de «unitate medicală», trebuie să ai un psihic tare, altfel riști să cazi în depresie profundă”

Consilierul județean Alexandru Bucălău (PNL) este foarte nemulțumit de ceea ce se întâmplă în Spitalul Județean Brăila și de faptul că în ultimii 5 ani, președintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), a venit cu o mulțime de promisiuni și asigurări că Sănătatea este o prioritate pentru el, a tot vorbit despre investiții substanțiale în acest domeniu, „dar realitatea arată că banii se scurg fără a lăsa nimic vizibil în urmă”.

Bucălău afirmă într-un comunicat dat publicității că Spitalul Județean Brăila are pe hârtie planuri de realizări mărețe, „care au depășit cincinalul promisiunilor”, de când social-democratul Francisk Chiriac se află în fruntea Consiliului Județean: „De câte ori are ocazia, Chiriac flutură hârtii cu proiecte masive de investiții în Spitalul Județean, dar realitatea arată că banii se scurg fără a lăsa nimic vizibil în urmă.

În zilele noastre, când aproape fiecare pacient are un telefon mobil dotat cu cameră foto/video, apar în spațiul public imagini deplorabile din saloanele Spitalului Județean Brăila, atât din corpul A, cât și în corpul B. Saloanele par teleportate parcă dintr-un alt timp, vedem paturi din metal ruginit, acoperite cu saltele mizerabile, pereți scorojiți, băi infecte. Am văzut recent un video horror postat de o doamnă internată în corpul B, fost Spital 3 și singurul gând care mi-a venit a fost acela că în momentul în care ai neșansa de a te interna într-o astfel de «unitate medicală», musai trebuie să ai un psihic tare, altfel riști să cazi în depresie profundă.

Inert la reacțiile postate de pacienți în spațiul public, președintele CJ, Francisk Chiriac, folosește aceeași scuză lamentabilă, pe care o rostogolește de ani buni, de când gestionează acest spital, că avem multe proiecte pe hârtie, cu care vom revoluționa, cândva, sănătatea din Brăila. Ba mai mult, Chiriac consideră că vinovați de faptul că spitalul are o imagine deplorabilă se fac, culmea, pacienții care postează pe rețelele de socializare aceste poze horror și nu managerul Spitalului Județean și el, în calitate de  președinte al Consiliului Județean.

Constrâns de presă, Chiriac a recunoscut public, cu ceva vreme în urmă, că «serviciile medicale din Spitalul Județean nu sunt de supercalitate!! și că personalul medical nu este la un nivel maxim», dar a adus imediat ca scuză faptul că «este nevoie de timp», pentru a regla aceste «scăpări». Domnule Chiriac, condițiile din Spitalul Județean Brăila nu sunt nici de calitate medie, iar în astfel de unități medicale, timpul nu are răbdare.

Și dacă tot vorbim de timp, să ne amintim de când sunteți în fruntea Consiliului Județean. Din anul 2016, vă reamintesc eu,  dacă ați uitat! Șase ani de laudatio, de mari realizări inexistente în realitate la spital și de făcut treabă doar de ochii lumii.

Cu zero bifări la capitolul umanitate pentru pacienții din Spitalul Județean, Chiriac mai spune, total rupt de realitate, că «lucrurile se îmbunătățesc pe zi ce trece» în unitatea spitalicească din subordinea CJ, dar că «mai este nevoie de timp» pentru schimbarea la față a spitalului.

Cam de cât timp mai este nevoie, domnule președinte? Parcă Sănătatea era prioritatea dvs. numărul unu în declarațiile politice asumate în campanie electorală! Se pare că, în ultimii șase ani, ați avut cu totul alte priorități, pentru că, deși au fost direcționați bani grei de la bugetul județului către Spitalul Județean, ei nu se regăsesc, totuși, în confortul pacienților.

Vrem spitale bune în realitate, nu doar pe hârtie!”.