Consilierul Bucălău (PNL): Noi votăm, înțelegem necesitatea investițiilor, doar că punerea în practică a reabilitării drumurilor din județ lasă de dorit. Haideți să reparăm drumurile, dar nu oricum!

Consilierul județean brăilean Alexandru Bucălău (PNL) se arată nemulțumit de modul în care se derulează lucrările de reabilitare a drumurilor județene, care sunt decopertate și lăsate în acea stare luni la rând, până să fie finalizate.

Bucălău precizează într-un comunicat de presă că liberalii sunt de acord cu necesitatea alocării de fonduri pentru repararea și modernizarea drumurilor județene, dar ar fi de dorit ca lucrările respective să fie unele de calitate și să se realizeze într-un timp cât mai scurt: „Astăzi, la Consiliul Județean Brăila, în cadrul ședinței ordinare, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ – teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată (TVA) alocate județului Brăila pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul 2021 și a sumelor estimate pe anii 2022-2024. A fost un proiect pe care și consilierii liberali l-au votat în unanimitate, pentru că am fost de acord cu faptul că județul Brăila are nevoie de investiții majore în infrastructură. Cu toții ne dorim drumuri mai bune!

Pentru acest an, conform raportului de specialitate, la nivelul județului Brăila au fost majorate sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul în curs, cu suma de 3.776 mii lei. Repartizarea acestor sume pe UAT-uri se face de către CJ Brăila, prin hotărâre, după consultarea primăriilor, în funcție de lungime și starea tehnică a drumurilor; astfel, Direcția Tehnică și Lucrări Publice din cadrul CJ Brăila a propus repartizarea în 2021 a sumei de 9.440 mii lei, iar pentru perioada 2022-2024 estimarea anuală este de ordinul a 5.664 mii lei.

«Aceste sume, completate cu bani din veniturile proprii ale CJ Brăila, ar urma să fie investite în lucrări de întreținere, pe timp de vară, a drumurilor județene din Brăila», după cum scrie în documentația proiectului.

Problema este alta. Noi votăm, înțelegem necesitatea investițiilor, doar că punerea în practică a reabilitării drumurilor din județ lasă de dorit. Un exemplu este și DJ211, dar și Viziru-Bordei Verde – DN2B, care este decopertat și abandonat în felul acesta de trei-patru luni și mă îndoiesc că va fi reparat până în iarnă; doar avem precedent, segmentul de drum Șuțești-Ianca, pe care l-a prins iarna trecută așa cum se putea mai rău. Așadar, haideți să reparăm drumurile, dar nu oricum! Cu responsabilitate, cât să reziste mai mult de 24 de luni. Și poate nu mai așteptăm vara!”.