Consilierul Bucălău și subprefectul Nițescu: „Consilierii PNL ar trebui să fie în CA și AGA”; Consilierul județean Lungu: „Nu are rost să fim prezenți în CA și AGA”

Opinii diametral opuse în rândul liberalilor, în ceea ce privește prezența consilierilor municipali și județeni PNL în Consiliile de Administrație și AGA ale unor instituții, societăți comerciale și companii subordonate CLM și CJ Brăila. Unii dintre liderii organizației liberale sunt pentru această prezență a aleșilor PNL în CA și AGA și chiar au acuzat public ca fiind ilegal și imoral faptul că ei nu au fost incluși în aceste foruri de conducere, iar alții cred că e foarte bine ca aleșii PNL să nu facă parte din CA și AGA, iar PSD-ul să-și asume întreaga răspundere pentru ceea ce se întâmplă la instituțiile, societățile comerciale și companiile respective.

La cea mai recentă conferință de presă de la PNL Brăila s-a discutat despre acest subiect, în contextul în care consilierul județean Alexandru Bucălău, secretar general al filialei liberale, a acuzat din nou amintita „ilegalitate”.

Întrebat în legătură cu acest subiect, subprefectul Nicolae Nițescu (PNL) a susținut poziția colegului său: „Și eu sunt de acord ca liberalii să facă parte din Consiliile de Administrație”.

Pe de altă parte, consilierul județean Dănuț Lungu (PNL) a exprimat cu totul altă părere. El a comentat că din punctul său de vedere, prezența consilierilor PNL în CA și AGA nu ar schimba cu nimic lucrurile, pentru că aceștia nu ar fi ascultați atunci când semnalează diverse lucruri care nu sunt în regulă la acele instituții. El a dat exemplu fostului consilier județean Ovidiu Nechita (pe atunci membru PNL), care a vorbit timp de 3 ani despre neregulile de la Muzeul Brăilei „Carol I” și a acuzat modul în care fostul manager Ionel Cândea conducea instituția amintită, dar nu a găsit niciun fel de susținere la conducerea CJ Brăila în a se schimba situația și a amintit că abia zilele trecute președintele CJ l-a demis pe Cândea: „După 3 ani și ceva de zile s-a ajuns la concluzia că domnul Nechita a avut dreptate. Dar după 3 ani de zile… Atunci ce rost ar mai avea să ajungem să discutăm despre probleme în unele situații și să nu avem rezolvări? Nu ne bagă în seamă, suntem minoritari, se votează, nu avem un cuvânt de spus…

Dacă vă aduceți aminte, aproximativ acum 2 ani de zile s-a decis în Biroul Politic Județean să ne retragem din CA, deoarece nu avem niciun cuvânt de spus acolo, nu suntem băgați în seamă și nu își are rostul să fim prezenți. Numai prezența noastră în CA la momentul respectiv nu făcea decât să dea mai multă forță PSD-ului și chiar de multe ori să ne închidă gura, spunând că avem reprezentanți acolo și trebuia să discutăm  în CA”.