Consilierul Bucălău somează administrația PSD să respecte brăilenii și „să nu-i mai sfideze, când vor să știe adevărul despre proiectele legate de comunitate”

Consilierul județean Alexandru Bucălău (PNL) critică întârzierea foarte mare în finalizarea lucrărilor la bazinul olimpic de înot din Brăila și consideră că Primăria municipiului are o responsabilitate în a găsi o soluție pentru ca lucrările să fie încheiate, după mai mult de un deceniu. Bucălău afirmă într-un comunicat de presă că după ce Grupul civic „Problema de pe strada mea” a dat publicității un document în care se arată negru pe alb  că bazinul olimpic – proiect  realizat prin Compania Națională de Investiții – a fost predat autorităților locale, nu mai există niciun dubiu că finalizarea lucrărilor este o chestiune care ține și de acestea: „Administrația PSD trebuie să-și dea jos masca, să respecte brăilenii, să nu-i mai sfideze când au nevoie să știe adevărul despre proiectele legate de comunitate!

Problema finalizării Bazinului olimpic, care trenează de 13 ani, a fost și este la autoritatea locală PSD, în special moral. Între timp vedem cum Bazinul Olimpic se degradează, iar geamurile sparte permit păsărilor să intre nestingherit și să-și facă cuib.

Chiar de la începutul demarării acestui proiect s-a început cu stângul, întâi cu alegerea terenului pentru amplasarea Bazinului olimpic, teren pe care era amplasată o bază sportivă de rugby, dar care mai ales mustea de apă, ieșind la iveală problema pânzei freatice, foarte ridicată în zona bazinului. Toate aceste probleme, plus indiferența autorităților locale PSD și scuzele lamentabile, au întârziat mult începerea și deschiderea șantierului.

Așa s-a distrus o bază sportivă și nici Bazinul olimpic nu s-a făcut. Da, plățile administrației PSD s-au făcut la timp, dar beneficiarul, în speță Primăria Brăila, nu a mișcat un deget ca să urmărească graficul lucrărilor, dând dovadă de o totală lipsa de interes.

Reamintim că proiectul Bazinului olimpic de înot a fost întocmit de Municipalitatea brăileană în 2010  și abia în 2015 au început lucrările în valoare de 8 milioane de euro, finanțate de Ministerul Dezvoltării și Ministerului Tineretului și Sportului.

Contractul a fost câștigat la licitație de firma Midanne Invest Grup, cea care a realizat 95% din construcția bazinului și aici s-a oprit. De atunci, autoritatea locală PSD a rămas în aer, întrucât nicio firmă nu și-a dorit contractarea restului de 5% din lucrările stopate în august 2021.

Din informațiile vehiculate în spațiul public și un document oficial prezentat de grupul civic “Problema de pe strada mea”, rezultă că Bazinul Olimpic – proiectul Ministerului Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, a fost predat autorităților locale.

În aceste condiții, ne întrebăm ce așteaptă administrația PSD și de ce nu mișcă lucrurile. Corect ar fi ca în locul finanțării unor festivaluri organizate aproape săptămânal, asfalt pus de fațadă, umbreluțe, pălăriuțe, administrația PSD să se preocupe pentru găsirea unor soluții de finanțare și finalizare a Bazinului olimpic, atât de așteptat de copiii care vor să facă sport. Mai mult, se știe de campionii brăileni la înot care tot prin piscine private se antrenează și de care administrația PSD a dovedit în nenumărate rânduri că nu-i pasă, doar pentru a face economie la cheltuieli cu facturile și consumul la apă.

Pentru a-și păstra banii pentru spectacole și alte fantezii, primarul Marian Dragomir a ținut în vacanțele școlare bazinul LPS închis, considerând că se irosesc banii care trebuiau dați pentru acoperirea cheltuielilor, fără să se gândească la adolescenții care visau să fie campioni.

Încă o intrebare justificată: dacă primarul Marian Dragomir abia se îndură să acopere facturile către bazinul LPS, de ce s-ar grăbi să termine lucrările la Bazinul olimpic și să acopere cheltuielile care vor fi infinit mai mari?

Nu în ultimul rând, sperăm să aflăm când se vor relua lucrările și când se vor încheia”.