Consilierul Canciu: Astăzi lumea stă la cozi la vaccinare pentru că primarul Dragomir are o viziune obturată politic și nu vede dincolo de propriul birou

Consilierul municipal Cătălin Canciu (PNL) îl acuză pe primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), că „își bate joc de noi, brăilenii: ba închide centrele de vaccinare, ba le redeschide”.

Canciu face referire la faptul că luna trecută Dragomir a inițiat un proiect de hotărâre care viza revenirea a 5 săli de sport din cadrul unor unități de învățământ la destinația lor inițială, după ce acestea fuseseră transformate în centre de vaccinare anti-COVID – proiectul fiind aprobat în CLM -,  iar acum se face mutarea inversă și se transformă iar sălile de sport în centre de vaccinare.

Luna trecută, edilul șef a explicat în sedința Consiliului Local Municipal că sălile de sport transformate în centre de vaccinare nu au fost folosite niciodată în acest scop, motiv pentru care profesorii și părinții au solicitat să fie folosite din nou pentru activități de educație fizică, mai ales că vremea s-a răcit și elevii nu mai pot face orele de sport în curtea școlii.

Mai nou, Prefectura a solicitat Primăriei Brăila să identifice un spațiu adecvat pentru funcționarea unui centru de vaccinare, iar aceasta, la rândul său, a trimis adrese către unitățile de învățământ, solicitându-le să informeze Municipalitatea dacă dispun de un astfel de spațiu.

În acest context, liberalul Cătălin Canciu, care este și șeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila, a comentat într-un comunicat dat publicității: „Luna trecută, în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal, domnul primar Marian Dragomir a solicitat deblocarea a cinci săli de sport din Brăila, unde au fost amenajate centre de vaccinare, pentru a fi reluate activitățile școlare, «la cererea unităților de învățământ și a părinților», după cum explica chiar domnia sa.

Chiar dacă am fost întotdeauna un susținător al sportului și cred în continuare în necesitatea orelor de Educație fizică în școli, consider că siguranța și sănătatea elevilor, dascălilor și a populației în general, sunt pe primul loc. Din acest motiv, atât eu, cât și colegii mei liberali din consiliu am fost de acord cu amenajarea unor centre de vaccinare în câteva săli de sport din municipiu, pentru a le se asigura oamenilor mai multe locații unde se pot imuniza.

S-au deschis, au funcționat o perioadă, chiar dacă n-au avut toate același aflux din cauze diverse și luna trecută, brusc, administrația Dragomir hotărăște să suspende activitatea de vaccinare din sălile de sport, pentru a fi redate activităților școlare. Noi, consilierii PNL, nu am fost de acord cu această propunere, din simplul motiv că luna trecută, în pragul valului 4 al pandemiei, urma administrarea celui de-al treilea vaccin și era nevoie ca aceste spații să fie disponibile. Cu toate acestea, proiectul s-a aprobat bine mersi, singurul centru de vaccinare disponibil din școli fiind acum în cadrul Liceului «Anghel Saligny».

Am fost sfidați, pur și simplu, de domnul primar, chiar dacă municipiul Brăila a rămas astfel doar cu 3 soluții la îndemână pentru imunizare: Centrul de vaccinare din parcarea Mall, cel de la Liceul Tehnologic și la medicii de familie din Brăila, doar 32 la număr. Astăzi, lumea stă la cozi la vaccinare, pentru că domnul Dragomir are o viziune obturată politic și nu vede dincolo de propriul birou.

Între timp, primarul Dragomir s-a răzgândit. S-a decis acum să redeschidă centrele de vaccinare în școli, pe care tot el le-a închis luna trecută și a făcut demersuri deja la unitățile de învățământ unde au fost centrele de vaccinare. Am impresia că domnul primar își bate joc de noi, brăilenii. Ba închide centrele de vaccinare, ba le redeschide. Ce vrea să ne demonstreze? Chiar nu înțeleg incoerența unei astfel de administrații. Când da, când nu.

Domnule Dragomir, regret faptul că un primar nu are capacitatea intelectuală de a înțelege necesitatea și obligativitatea ca școala să își recupereze sălile de sport și copiii să își desfășoare orele în condiții optime. Cred că recunoașteți aceste cuvinte. Așadar, găsiți alte soluții dacă aveți nevoie de centre de vaccinare în plus! Nu mai apelați la sălile de sport, pentru că acolo ați suspendat deja activitatea de vaccinare, mai ales că nici Consiliile de Administrație înțeleg că nu sunt de acord cu mofturile unui primar inconsecvent”.