Consilierul Coman, către primarul Dragomir: Că vrem sau nu să recunoaștem, Brăila nu merge în direcția bună. Mi se pare o fățărnicie ceea ce ați spus. Vă rog să reflectați cu atenție la ce v-am spus eu

Consilierul municipal Laurențiu Coman (PNL) apreciază drept „fățărnicie” declarațiile primarului Marian Dragomir (PSD) de după discutarea bugetului Municipiului Brăila pe anul în curs, când edilul șef  a afirmat că e „foarte trist” faptul că liberalii nu au votat proiectul de buget, deși discuțiile cu privire la amendamentele făcute de aceștia au fost unele „elegante”. În plus, Dragomir a mai declarat că „toate realizările din perioada următoare din municipiu se vor datora în totalitate consilierilor care au votat bugetul”, adică nu liberalilor.

Coman a comentat în cadrul ședinței CLM, după ce primarul și-a prezentat poziția cu privire la votul pe buget: „Eu înțeleg foarte bine resorturile din cadrul administrației locale și faptul că deciziile legate de acest buget vă aparțin dvs, domnule primar, precum și PSD-ului. Sper că și dvs înțelegeți că în aceste condiții, rostul nostru (al consilierilor PNL, aflați în opoziție – n.r.) este în primul rând acela de a semnala când lucrurile merg într-o direcție greșită. Sunt sigur că împreună putem găsi o cale pentru un oraș care, că vrem sau nu să recunoaștem, nu se duce în direcția bună, domnule primar! Suntem un oraș îmbătrânit, din care tinerii fug – și asta o știți foarte bine. Un oraș aflat din ce în ce mai departe de șanse reale de dezvoltare economică.

Ieri seară, în timp ce mă întrebam cum să vă fac să înțelegeți că viitorul oamenilor din acest oraș depinde de lucrurile pe care decidem să le facem pentru ei, m-am întâlnit cu un tânăr de 30 de ani, Silviu se numește, din cartierul Hipodrom. Silviu a votat cu dvs la alegerile de anul trecut și mi-a spus că dincolo de promisiunile electorale ale tuturor candidaților, a fost convins de faptul că ați promis fonduri pentru un buget participativ. Dar mi-a spus că, din păcate, promisiunile dvs au fost «doar vorbe goale».

Știa că astăzi se dezbate bugetul și mi-a cerut să vă întreb direct «Unde este, domnule Marian Dragomir, bugetul participativ?». Așa că vă întreb în numele alegătorului dvs: unde este, domnule Marian Dragomir, bugetul participativ, când nici măcar de niște amendamente ale noastre nu ați ținut cont astăzi?

Nu știu ce să mai zic. Mie mi se pare… nu știu cum să spun… o fățărnicie ceea ce ați spus dvs mai devreme.

Domnule primar, campania electorală a trecut. Dvs ați avut sloganul dvs «Eu asfaltez» și ați făcut o asfaltare de mântuială și nu mai vrem să se întâmple lucrul ăsta. Domnule primar, vă rog să reflectați cu atenție la cee a ce v-am spus eu”.