Consilierul Gălbinaș: Sunt cetățeni nemulțumiți de faptul că nu există o linie de transport public în comun care să lege direct cartierele Pisc, Vidin și Brăilița de cartierul Chercea

„Sunt brăileni nemulțumiți de faptul că nu există o linie de autobuz care să lege direct cartierele Pisc, Vidin și Brăilița de cartierul Chercea” – este ceea ce spune consilierul local Sorin Gălbinaș (PNL).

Liberalul a vorbit despre acest lucru în cea mai recentă ședință a CLM Brăila și a venit și cu o propunere care, în opinia sa, ar rezolva problema: „În urma audiențelor pe care le-am avut cu cetățenii mi s-a adus la cunoștință o problemă legată de transportul public în comun, și anume faptul că nu există o linie care să lege direct cartierele Pisc, Vidin, Brăilița de cartierul Chercea.

Am făcut o analiză a celor 14 trasee de autobuz deja existente și am identificat o soluție ușor de realizat și rapidă, să zic așa. Este vorba de traseul cu nr. 13, cu ruta Centru – Biserica catolică – Piața Mare – Chercea, până în capăt la Dedeman, care este formată din 15 stații. Vin cu propunerea să prelungim traseul 13 de la Biserica catolică din centru cu încă 7 stații pe Calea Galați, până în Vidin, la Liceul «Progresul», iar astfel ruta va avea un total de 22 de stații și ar fi foarte util pentru cetățenii din Vidin, Chercea și o parte din Lacu Dulce, pentru elevii liceelor «Moisil», «Sebastian» și «Istrati» care locuiesc în Chercea și cred eu, pentru comercianții din zona comercială TUG, cât și pentru angajații acestora”.

Primarul Marian Dragomir (PSD) a comentat: „Programul actual de transport este votat în unanimitate de fostul Consiliu Local Municipal, din care au făcut parte și colegii dvs ( liberali –n.r.) și a fost avizat de Consiliul Concurenței. O să vă rog ca în viitor, înainte de a propune aceste lucruri în CLM, să discutați cu directorul «Braicar», pentru a vedea posibilitatea realizării unor astfel de lucruri și procedura ce trebuie respectată.

Nu negăm cele menționate de dvs, pentru a veni în sprijinul unor cetățeni și a înființa alte linii, cu parcurgerea procedurii legale – inclusiv avizarea de către Consiliul Concurenței, în condițiile legii -, dar am să vă rog ca înainte de a veni cu astfel de propuneri în CLM, să le discutați cu directorii societăților sau direcțiilor de specialitate respective”.