CONSILIERUL HAGIU: CUP DUNAREA TREBUIE SA RECUPEREZE MAI REPEDE RESTANTELE DE LA CLIENTII RAU PLATNICI

Consilierul municipal Catalin Hagiu (PNL) este de parere ca satisfactia clientilor ar trebui sa fie unul dintre indicatorii luati in calcul,  atunci cand este vorba despre activitatea conducerii Companiei de Utilitati Publice “Dunarea” Braila. Hagiu admite totusi ca satisfactia clientilor nu este genul de indicator care poate fi cuantificat si evaluat foarte exact, asa incat este necesar sa fie folositi alti indicatori de performanta, mai concreti.

Liberalul a ridicat aceasta problema la cea mai recenta sedinta a Consiliului Local Municipal,  cand s-a cerut votul plenului pentru imputernicirea consilierului Sorin Bosneag – repezentantul CLM in Adunarea Generala a Actionarilor de la CUP “Dunarea” – in vederea negocierii si aprobarii in AGA a indicatorilor de performanta financiari si nefinanciari ai companiei pentru perioada 2016-2020.

Hagiu considera ca indicatorii propusi de CUP Dunarea pot fi imbunatatiti, si a dat si cateva exemple: “Rata profitului este de 15%. Compania este publica, nu inteleg de ce trebuie sa faca un profit atat de mare. Daca ma uit la durata de recuperare a creantelor, incep sa inteleg: ca sa-si finanteze durata mare de recuperare – 130 de zile. As vrea sa solicit un lucru de bun simt, as vrea ca durata de recuperare sa se diminueze cu 10 zile pe an, sa ajunga 90 de zile, in 2020 si rata profitului sa scada de la 15%, la 10%. Consider ca aceasta ar avea un efect benefic asupra satisfactiei clientilor, clienti care sunt captivi, nu au alternativa”.

Altfel spus, dincolo de reducerea ratei profitului – care, in opinia liberalului, ar putea avea ca efect reducerea pretului apei -, Hagiu a cerut noii conducerii CUP sa-si asume ca in primul an al mandatului sau (2016-2017), sa reuseasca recuperarea datoriilor de la clientii rau-platnici in 120 de zile, in al doilea an al mandatului (2017-2018), sa recupereze sumele restante in 110 zile, in al treilea an ( 2018-2019), sa le recupereze in 100 zile si in al patrulea an al mandatului ( 2019-2020), in 90 de zile.

Ceilalti consilieri au fost de acord cu propunerile lui Hagiu.

Amintim ca structura actionariatului la CUP “Dunarea” este urmatoarea: 86,83% – Municipalitatea braileana, 13,05% – CJ Braila, plus cate 0,0028% – celalalte orase si comune din judet.