Consilierul județean Alexandru Bucălău, despre incidentul cu liftul de la Spitalul Clinic Județean Brăila, în urma căruia două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale: „Minciuni, acoperirea gunoiul sub preș, lipsă de respect pentru pacienți”

Consilierul județean Alexandru Bucălău (PNL) este nemulțumit de faptul că persoane diferite din conducerea Spitalului Județean Clinic de Urgență Brăila au dat presei informații diferite despre incidentul cu liftul din data de 29 decembrie, în urma căruia au avut nevoie de îngrijiri medicale două persoane.

Bucălău face referire la președintele CA al spitalului, Viorel Botea și la purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dragoș Voicu, ce au au prezentat versiuni diferite cu privire la ceea ce s-a întâmplat și la numărul persoanelor care au suferit leziuni: „Haos total la Spitalul Județean de Urgență, transformat de curând în Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila. Lifturile se prăbușesc, iar ceea ce este mai grav, sunt și victime.

Foarte grav este că, din primelele informații solicitate de jurnaliști – atenție, solicitate -, datele prezentate inițial erau în discordanță totală cu realitatea, sugerând o mușamalizare pe față, iar argumente sunt: inițial, Viorel Botea, președintele Consiliului de Administrației al spitalului, a spus că pe data de 29 decembrie, după amiaza, nu a fost vorba despre o prăbușire a liftului de la etajul I, ci despre o coborâre controlată la subsol, făcută de specialiștii veniți la fața locului și acolo au fost scoase toate persoanele, rezultând o singură victimă, liftiera, care a acuzat dureri de coloană.

Doar că realitatea nu a fost asta, iar medicul Dragoș Voicu, purtător de cuvânt al spitalului, pus în fața declarațiilor mai multor angajați, a recunoscut că nu a fost «alunecare controlată» a liftului de la etajul I, ci a fost alunecare necontrolată de la etajul III, nefiind doar o persoană afectată de alunecarea necotrolată a liftului, ci două, una dintre victime, o asistentă de la secția Medicală, suferind o fractură de vertebră T1, la gât.

Ar mai fi o chestiune: ITM a fost anunțat de spital despre incident printr–o simplă fișă de evaluare, cu precizarea că a fost doar o victimă.

Onor ITM a luat la cunoștiință și cam atât, nu a verificat nimeni la fața locului, s-a mers pe încredere?

Cum evenimentul accidentului de muncă de la spital a fost prezentat pe rețeaua de socializare, poliția s-a autosesizat și a deschis un dosar penal, în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Interesant ar fi de știut și cine asigură mentenanța, ca să știm și noi dacă mușamalizarea are legătură cu acesta.

Brăileni, așa funcționează o unitate medicală, care a obținut în luna septembrie, în cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Județean, schimbarea denumirii Spitalul Județean de Urgență în Spitalul Clinic Județean de Urgență, cu minciuni, cu acoperirea gunoiul sub preș, cu lipsă de respect pentru pacienți.

De ani de zile, în timpul mandatului lui Chiriac, spitalul a devenit o gaură neagră, înghite mulți bani și nu se vede nimic.

Iulian Chiriac se laudă constant cu bani publici alocați pentru unitatatea spitalicească, dar nu recunoaște că nu are o viziune a realității a tot ceea ce se întâmplă cu adevărat în spital. Nici nu dorește asta, ideea este să spună că dă bani și așa campania politică merge înainte.

Mai trebuie să știți că administrația PSD nu a considerat necesar ca sistemul medical brăilean să fie îmbunătățit cu ajutorul banilor proveniți din Planul Național de Redresare și Reziliență, așa că la Brăila, zero proiecte. Că de, avem Spitalul Clinic Județean de Urgență cu lifturi de 42 de ani, care din când în când se prăbușesc, pardon sunt «coborâte» controlat”.