Consilierul județean Bucălău acuză „aplaudacii de serviciu ai PSD” care interpretează ca „o denigrare a Brăilei” faptul că liberalii semnalează lucrurile care nu merg în județ

Reacție a consilierului județean Alexandru Bucălău (PNL), după ce la finele săptămânii trecute au fost lansate în spațiul public critici la adresa prestației sale și a lui Cătălin Canciu (PNL) la emisiunea „Culisele statului paralel”, difuzată la Realitatea TV.

Mai exact, cei doi au fost criticați pentru faptul că „au vorbit de rău” Brăila, în condițiile în care Bucălău spune că el și colegul său n-au făcut decât să spună adevărul despre niște lucruri care nu merg în județul nostru.

Consilierul județean afirmă într-un comunicat dat publicității că după difuzarea emisiunii „s-au activat imediat toți aplaudacii de serviciu ai PSD. Personaje care la viața lor au fost șpăgari și țepari s-au trezit dintr-o dată să aducă ovații comuniștilor care au îngropat în ani și ani de zile Brăila. Personaje care au făcut, iar unii încă fac politică și care s-au perindat prin mai multe partide, nu în interesul brăilenilor, ci strict în interesul lor personal. Personaje care nu au realizat nimic în viață, care au deținut și ocupat doar prin politică funcții publice și care nu au făcut altceva decât să-și asigure buzunarele, singura lor ocupație în prezent fiind aceea de a face gargară, poate, poate mai pică ceva. Personaje, unele chiar dubioase, care atrase de mirajul politicului, încearcă să-și facă loc prin site-uri obscure, denigrând politicieni care au dat dovadă de bun simț și au relatat corect câteva din problemele Brăilei.

În respectiva emisiune, la care am fost invitat și se pare că i-am deranjat foarte tare pe susținătorii PSD, nu am criticat, ci am prezentat punctual câteva situații din Brăila, care au dus la producerea de tragedii, precum cea de la Spitalul Clinic Județean de Urgență, unde un pacient a fost găsit mort lângă gardul spitalului. Din 2019 și până în prezent, PNL a tras nenumărate semnale de alarmă în legătură cu managementul dezastruos de la Spitalul Județean, dar vocea noastră, a liberalilor, nu a fost auzită. A fost nevoie să se producă o tragedie, pentru a se lua măsuri.

Cum altfel să îndreptăm niște lucruri, dacă nu ne asumăm bărbătește greșelile? A fost o emisiune în care problemele brăilenilor, semnalate de noi, nu au fost auzite de invitații PSD, pentru ei contând doar orgoliul și, ca de obicei, interesele lor personale.

Eu sunt notar de profesie, am o meserie liberală, pe care nu am obținut-o politic, așa cum se întâmplă în PSD Brăila, care are la vârf doar asistați politic. Cătălin Canciu este profesor și nimeni, niciodată nu ne va lua demnitatea și, mai ales, nu vom renunța niciodată la susținerea Brăilei, un oraș care merită să renască.

În altă ordine de idei, voi cei care criticați, dar și brăilenii care au vizionat emisiunea, sper că l-ați văzut pe Iulian Chiriac, «cel mai bun președintele CJ și PSD din țară», cum stătea ca un cățeluș umil la picioarele stăpânului. L-ați auzit și pe Mihai Tudose spunând cu subiect și predicat că a vrut de mult să o scoată pe Delia Râșnoveanu de la Spitalul Județean, fiind sora nașului lui, dar că «nu a fost băgat în seamă». Asta înseamnă oare că Mihai Tudose și-a pierdut autoritatea în PSD, că nu mai are niciun cuvânt de spus?

În continuare, noi ne păstrăm demnitatea și eleganța în exprimare, nu ne lăsăm intimidați de personaje care nu au făcut altceva în viață decât să latre, să manipuleze, munca fiind pentru ei o mare necunoscută. Noi vrem ca Brăila să-și recapete demnitatea, destul cu umilința și bătaia de joc!”.