Consilierul județean Bucălău: La PNL Brăila nu se votează la comanda președintelui Popa, fiecare votează după propria conștiință

Consilierul județean Alexandru Bucălău susține că el și colegii săi liberali din CJ Brăila nu votează la comanda președintelui PNL Brăila, Alexandru Popa, ci votează după cum le dictează conștiința.

Bucălău a răspuns în acest mod unui comentariu făcut recent de președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), ce a afirmat că „votul de abținere la discuția pentru aprobarea bugetului pe anul 2022 nu este al consilierilor județeni PNL, ci este doar o sarcină de partid a președintelui lor”.

Consilierul liberal a mai spus în cadrul unei conferințe de presă că dacă discutăm despre persoane care vor să dețină controlul asupra altora, din punctul său de vedere, Chiriac l-a determinat pe caricaturistul Costel Pătrășcan să se retragă din proiectul Muzeului Umorului tocmai pentru că acesta din urmă nu accepta să fie controlat politic: „Am văzut declarațiile domnului președinte Chiriac cum că noi, consilierii județeni PNL, am fi votat la comandă, că n-ar fi fost dorința noastră să votăm așa. Țin să îi aduc aminte că ceea ce s-a întâmplat cu Muzeul Umorului, cu domnul Păstrășcan, înlocuirea dânsului – a fost tot dintr-un motiv de genul ăsta, probabil că domnul Chiriac n-a  putut să controleze ce se întâmplă acolo și a dorit să-și aducă un om pe care să îl poată controla.

La noi la partid nu există lucruri de genul ăsta, cei care votează o fac după propria conștiință. Ați și văzut că anul trecut au fost în CJ voturi diferite ale consilierilor județeni PNL”.