Consilierul județean Bucălău, nemulțumit de ritmul lucrărilor pe zona de infrastructură rutieră la nivelul municipiului Brăila

Consilierul județean Alexandru Bucălău (PNL) trage un semnal de alarmă cu privire  la lucrările care se desfășoară din municipiul Brăila pe zona de infrastructura rutieră.

Bucălău a vorbit într-o conferință de presă, printre altele, despre lucrările la Șoseaua Baldovinești, „care proporție de 50% este deja asfaltată, dar cealaltă bucată, către Podul de la Apollo este la stadiul de pământ”: ”Oamenii care locuiesc în zona podului Apollo și în cartierul Islaz vor avea de suferit dacă vremea se va strica în scurt timp și dacă autoritățile nu se vor grăbi să întreprindă lucrările necesare pentru a termina acea bucată de asfalt.

Termenul este depășit, ținând cont că trebuia să fie gata până la data de 1 august 2023. Acolo sunt implicate și fonduri eruopene și fac un apel ca autoritățile publice să spună dacă sunt sau nu penalități de la Comisia Europeană.

Totodată, pe Bulevardul Independenței se lucrează și termenul este aproape de finalizare. Am văzut zilele trecute că la partea de plantare a trandafirilor lucrau niște deținuți. Solicit Primăriei să ne pună la dispoziție contractul prin care acel penitentiar a câștigat lucrarea, și nu societatea Seroplant a Primăriei.

În altă ordine de idei, vreau să semnalez faptul că la ieșire din municipiul Brăila, în cartierul Minerva, nu există trotuare și acolo se poate întâmpla oricând o nenorocire, ținând cont de faptul că pietonii circulă pe carosabil”.