Consilierul județean Bucălău: Președintele Chiriac anunță că s-au finalizat niște lucrări care nici măcar nu au început. Nu mare ar fi mirarea ca în acte să fie și plătită această “operațiune” care sfidează realitatea

Consilierul județean Alexandru Bucălău (PNL) susține că iarba de pe marginea drumurilor județene din Brăila este cosită „doar pe hârtie, așa cum sunt asfaltate și drumurile județene, tot pe hârtie. Ce bine că hârtia suportă orice!”.

Bucălău îl acuză președintele CJ Brăila, Iulian Francisk Chiriac (PSD), că a mințit în informarea prezentată recent în ședința Colegiului Prefectural, în care afirma că „lucrările de cosit iarbă și defrișat arbuști de pe aliniamentul drumurilor județene au fost finalizate pe 1 noiembrie”: „Consiliul Județean are în administrare 604,405 km drumuri județene, pe care circulația ar trebui să se desfășoare în condiții normale inclusiv iarna. Cum sunt pregătite aceste drumuri pentru iarna 2022-2023? Prin informări oficiale false!

Conform informării semnate de președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, și prezentate în ședința Colegiului Prefectural, lucrările de întreținere a drumurilor județene, respectiv de cosit iarbă și defrișat arbuști de pe aliniamentul drumurilor județene, au fost finalizate pe 1 noiembrie.

Realitatea din biroul domnului Chiriac nu se potrivește cu cea din teren, pentru că iarba încă zace pe marginea drumurilor și acolo o va prinde și iarna. Președintele CJ anunță că s-au finalizat niște lucrări care nici măcar nu au început, asta da performanță! Nu mare ar fi mirarea ca în acte să fie și plătită această “operațiune” care sfidează realitatea.

Fac precizarea că ne aflăm pe data 3 noiembrie 2022, iar iarba de pe drumurile județene nu este tăiată nici în procent de 15%. Despre ce 1 noiembrie era vorba în informare? Ce an sau ce planetă?

Domnule Chiriac, până când o să mai veniți cu astfel de informări false în fața brăilenilor? Nu ați obosit să semnați tot felul de documente mincinoase care prezintă realizări mărețe?

Legat de iarba aflată pe marginea drumurilor, oficialii europeni ne învață că putem măcina această vegetație și o putem transforma în biogaz, îngrășământ sau hârtie. Este o idee foarte bună, care ar putea fi realizată inclusiv la Brăila. Sper doar ca hârtia rezultată să nu ajungă pe masa șefului CJ Brăila și să suporte minciunile acestuia, pentru că ar fi un fel de circuit al bălăriilor în natură.

Vrem drumuri județene cosite în realitate, nu doar pe hârtie!”.