CONSILIERUL JUDETEAN DA’ROS: AM ASTEPTAT SASE ORE LA SPITALUL JUDETEAN, CA SA-MI INSCRIU SOTIA LA ONCOLOGIE SI N-AM REUSIT. NE-AM DUS LA PARTICULAR

Liberalul Mario Da’Ros considera ca este inuman modul in care sunt tratati bolnavii la sectia Oncologie a Spitalului Judetean Braila si faptul ca oamenii sunt tinuti ore in sir in picioare, doar pentru a fi inregistrati. Da’Ros, care este consilier judetean, a vorbit astazi in plenul CJ Braila despre constatarile pe care le-a facut personal, chiar in aceasta saptamana, cand a fost nevoit sa stea sase ore ca sa-si inregistreze sotia la Oncologie, iar dupa atata asteptare, n-a reusit sa faca acest lucru, fiindca s-a blocat sistemul.

Liberalul a spus ca nu a dorit sa intervina la conducerea CJ sau a spitalului pentru a rezolva problema pe baza de pile, ci a vrut sa fie tratat ca orice cetatean, iar rezultatul a fost ca a trebuit sa se duca la un cabinet privat, fiindca la Spitalul Judetean nu a putut rezolva problema: “Luni am stat sase ore la spital ca sa o inscriu pe sotia mea la Oncologie, in conditiile in care daca o aduceam acolo, in starea in care este, s-ar fi intamplat lucruri neplacute. Sase ore! N-am vrut sa fac niciun fel de trafic de influenta catre cineva, am zis ca sunt un cetatean al acestui oras si am sa stau pana cand… Dupa 6 ore n-am reusit, pentru ca s-a blocat sistemul. Sunt doua asistente acolo, la 47 de oameni, cati erau. Sunt doua asistente care fac internari de zi si internari la pat. Este imposibil ca pe niste bolnavi de cancer sa-i aduci acolo si sa-i tii in picioare ore intregi! Este atat de aglomerat, ca daca vrei sa cazi jos, nu poti.

Astea sunt probleme de organizare, nu sunt probleme de lipsa (de medicamente sau materiale sanitare – n.r.). Sunt pur probleme de organizare. Pana la urma, am renuntat si am facut-o la particular. Am spus: “Domnule, platesc medicamentele, dar sotia mea o sa aiba un regim cum ar trebui sa-l aiba la spital. Va rog sa ma credeti, nu sunt vorbe, nu am auzit asta de la nimeni, e ceea ce am patit eu luni!”.