CONSILIERUL JUDEȚEAN LAURENȚIU CHIRU (PNL): CĂTĂLIN BOBOC NU MĂ REPREZINTĂ ȘI NU REPREZINTĂ PNL BRĂILA. EU NU FAC CAMPANIE PENTRU EL, EU FAC CAMPANIE PENTRU OVIDIU NECHITA

Consilierul județean Laurențiu Chiru (PNL) îl contrazice pe candidatul PNL la președinția CJ Brăila, Cătălin Boboc și spune că nu a făcut și nu va face campanie electorală pentru acesta, pentru că nu consideră că Boboc reprezintă liberalii.

Cătălin Boboc a declarat zilele trecute, într-o conferință de presă, că nu știe ca vreunul dintre colegii săi să-l susțină pe consilierul județean Ovidiu Nechita (PNL), după ce acesta a decis să demisioneze din partid și să-și depună candidatura ca independent atât la CJ, cât și la președinția CJ Brăila. Nechita a demisionat pentru că a considerat că Boboc nu-l reprezintă pe el, ca liberal și nu reprezintă nici liberalii brăileni și ca atare, a refuzat să-l susțină pe acesta în cursa electorală.

În acest context, în care informațiile pe care le deținem spun că sunt mai mulți liberali foarte nemulțumiți de candidatura lui Boboc și de modul în care acesta a întocmit listele de candidați pentru alegerile locale, Cătălin Boboc a fost întrebat de ziariști dacă Laurențiu Chiru este sau nu alături de el, iar răspunsul a fost că acesta este alături de echipa PNL și face campanie pentru PNL în județ.

În ceea ce-l privește, Laurențiu Chiru ne-a declarat astăzi că este adevărat că face campanie în județ, dar face campanie pentru Ovidiu Nechita: „Am văzut declarația lui Cătălin Boboc de la conferința de presă. În momentul în care spunea că eu sunt în județ și fac campanie pentru el, de fapt, eu eram în județ și făceam campanie pentru Ovidiu Nechita. Eu m-am îndepărtat de PNL din cauza modului în care înțeleg să conducă organizația Alexandru Dănăilă (președintele PNL Brăila – n.r.), Boboc și Florin Cîrligea (prim-vicepreședinte PNL Brăila – n.r.). Ca urmare a acestui mod de a conduce s-au format mai multe «bisericuțe» în organizație, iar PNL Brăila merge într-o direcție total greșită. Ei se înconjoară numai cu oameni obedienți, care execută fără discuții ce vor ei. Nu discută cu nimeni când iau deciziile, nu acceptă ca membrii PNL să-și spună părerea, dacă este o altă părere decât cea a conducerii, nu fac decât să ne comunice ce decid ei și noi ar trebui să acceptăm deciziile lor și să facem ce ne cer.

Nu știu ce cred ei, dar organizația PNL Brăila nu este un SRL sau un SA pe care să-l conduci tu ca un stăpân și să iei decizii fără să discuți cu ceilalți. Oamenii vin acolo și muncesc pentru această organizație și o fac fără să câștige ceva, însă de aici și până la avea pretenția ca ei să fie simpli executanți, ca și cum tu ai fi stăpânul și ei angajații tăi, e distanță mare.

Eu am fost întotdeauna mai vocal și nu m-am ferit să critic, dacă aveam ceva de criticat, eu nu am o problemă să-mi spun clar părerea; alții preferă să tacă, ca să nu aibă probleme, dar sunt mulți nemulțumiți în PNL Brăila. Sunt o mulțime de decizii care s-au luat fără să fie nimeni consultat și cu care oamenii nu sunt deloc de acord. Uitați-vă la un lucru: Cătălin Boboc l-a pus pe locul 1 pe lista de candidați la Consiliul Județean pe Marian Căpățînă. Nu am nimic personal cu dr. Căpățînă, dar știm cu toții că acum 4 ani, când s-a desemnat președintele CJ Brăila, dl. Căpățînă, Simona Drăghincescu (pe care PNL a pus-o acum subprefect) și colegul de partid al doamnei Drăghincescu sunt cei care au înclinat balanța și care au făcut să ajungă Iulian Chiriac (PSD) președinte. Păi dacă noi «răsplătim» în acest mod oamenii care votează împotriva PNL sau atacă PNL ani la rând… eu zic că ceva nu este în regulă. Și nu sunt numai eu cel care zice asta.

Dacă ei iau decizii în 3-4 oameni și nu se consultă cu noi, ceilalți, înțeleg că nu au nevoie de noi. Păi atunci să vedem ce rezultate vor obține la vot, dacă noi nu contăm…”.