CONSILIERUL JUDEȚEAN LAURENȚIU CHIRU (PNL): SUNT MULȚI LIBERALI NEMULȚUMIȚI DE MODUL ÎN CARE S-AU FĂCUT LISTELE DE CANDIDAȚI LA PNL BRĂILA. VOTURILE NEMULȚUMIȚILOR VOR MERGE CĂTRE OVIDIU NECHITA

Consilierul județean Laurențiu Chiru (PNL) declară că există foarte mulți liberați nemulțumiți de modul în care este condusă organizația PNL Brăila și că aceste nemulțumiri s-au acutizat în ultima perioadă, ca urmare a modului în care au fost întocmite listele de candidați pentru alegerile locale. Chiru spune că listele au fost făcute de câțiva oameni, în frunte cu Cătălin Boboc (candidatul PNL la președinția CJ Brăila – n.r.), după bunul lor plac și nu au existat consultări cu ceilalți membri din forurile de conducere ale filialei, ci aceștia au fost puși în fața faptului împlinit.

Chiru ne-a declarat că mulți dintre liberali consideră că nici Cătălin Boboc și nici unii dintre cei aflați pe liste pe locurile eligibile nu reprezintă PNL Brăila și din ce a discutat cu colegii săi, nemulțumiții nu vor vota PNL, ci îl vor vota pe Ovidiu Nechita, pentru că acesta a dovedit că știe să facă opoziție și se implică, nu este genul care doar ridică mâna în CJ pentru că așa i s-a spus de la partid.

Mai exact, este vorba despre consilierul județean Ovidiu Nechita, unul dintre cei mai vocali consilieri din mandatul actual, care a fost indignat de modul în care s-au întocmit listele de candidați la PNL Brăila și de candidatura lui Boboc la președinția CJ și ca atare, și-a dat demisia din partid și și-a depus candidatura ca independent atât la CJ Brăila, cât și la președinția CJ.

Laurențiu Chiru a declarat pentru MD Press: „Cătălin Boboc nu reprezintă PNL Brăila. Ovidiu Nechita reprezintă PNL. Și nu cred numai eu asta, ci și alți colegi din PNL. De aceea eu nu-l susțin pe Boboc, ci îl susțin și fac campanie pentru Ovidiu Nechita.

Eu sunt încă membru PNL, fiindcă încă nu au făcut o ședință ca să mă dea afară din partid, dar sunt convins că vor exista repercusiuni. Nu are nicio importanță, eu o să spun întotdeauna ceea ce cred.

Eu sunt foarte nemulțumit de modul în care actuala conducere PNL ia deciziile. Și vă spun că sunt extem de mulți liberali care sunt nemulțumiți. Nu vreau să dau nume, fiindcă nu mi se pare corect față de colegii mei, dar vă spun că dintre actualii consilieri, mai mult de jumătate sunt nemulțumiți de direcția în care merge organizația și de modul în care s-au făcut listele de candidați. Sunt oameni cunoscuți, echilibrați, care au bun simț și nu au intrat în discuții contradictorii, pentru că nu vor să se certe, dar în același timp, ei nu pot să nu observe că lucrurile nu merg într-o direcție bună pentru PNL Brăila. Acești colegi despre care vă vorbesc îl susțin și ei pe Ovidiu Nechita și vă spun clar că voturile din PNL ale colegilor nemulțumiți vor merge către Nechita.

Alexandru Dănăilă (președintele PNL Brăila – n.r), Cătălin Boboc (candidatul PNL la președinția CJ Brăila – n.r.) și Florin Cârligea (prim-vicepreședintele PNL Brăila – n.r.) nu conduc organizația într-o direcție bună. Noi sperăm însă să se întâmple ceva, conducerea centrală să înțeleagă că la Brăila este o problemă, să schimbe conducerea organizației județene, să numească o conducere interimară și să ne regrupăm, pentru că suntem mulți nemulțumiți. Dacă nu se va întâmpla asta, o să existe consecințe în ceea ce privește rezultatele alegerilor și numărul de voturi obținute de PNL Brăila.

Vă spun, sunt foarte mulți nemulțumiți în PNL, dar ei preferă să nu-și spună opinia, fiindcă nu vor să intre în dispute cu nimeni; ei tac și vor vota cu Ovidiu Nechita. Eu sunt mai radical, ca să spun așa, eu nu tac și nu sunt dispus să merg la partid și să iau poziția ghiocelului în fața nimănui. Și nu e prima oară când spun clar ce gândesc, cu privire la niște lucruri cu care nu sunt de acord legate de PNL.  Pe mine mă interesează să facem ceva pentru Brăila, nu să ajungem ca PNL Brăila să servească interese personale sau de grup”.