Consilierul liberal Canciu: „Nu ne stă în caracter să tăcem în fața unui primar fără viziune, care ne îngroapă istoria bucată cu bucată!”

Inspector școlar general al Brăilei, Cătălin Canciu (PNL), consilier municipal, este nemulțumit de faptul că deși au trecut 3 ani de când Primăria a câștigat în instanță dreptul de proprietate asupra clădirii în care funcționa fostul CEC, aceasta a continuat să rămână o ruină, afectând imaginea centrului istoric.

Canciu sesizează această chestiune după ce ieri, primarul l-a „numit papagal”, ca răspuns la faptul că liberalul a criticat decizia lui Marian  Dragomir de a acoperi cu asfalt piatra cubică de pe strada Plevnei și a afirmat că edilul șef „ignoră valoarea patrimonială inestimabilă a granitului și toarnă smoală încinsă peste istoria de peste 100 de ani a Brăilei”.

Consilierul municipal revine astăzi cu un comunicat în care afirmă că jignirile la care se pretează primarul Dragomir nu o să-l facă să tacă: „Sunt ani buni de când tot postez mizeria și nepăsarea care se găsesc la tot pasul în orașul meu. Și ieri am făcut la fel, trăgând un semnal de alarmă asupra dispariției patrimoniului local brăilean, un patrimoniu care «se topește» pe zi ce trece, iar locul lui nu este luat de nimic.

În timp ce istoria ne este îngropată bucată cu bucată, ascultăm uluiți un individ fără viziune, care doar jignește și vine permanent cu explicații utopice și demagogice, de tipul conductelor prin care pot circula autovehicule.

Un alt exemplu care confirmă faptul că primarul Dragomir are un plan bine conturat de a transforma Brăila istorică într-un oraș fără identitate este reprezentat de ruina în care zace clădirea fostului CEC. Sunt aproximativ trei ani de zile de când Primăria a câștigat în instanță dreptul de proprietate asupra acestei clădiri, dar starea ei este în continuare una jalnică. Singura diferență este reprezentată de un mesh care îi maschează urâțenia, că așa îi place lui Dragomir să ascundă mizeria sub preș.

Cred în continuare că depinde de fiecare dintre noi ce se întâmplă cu Brăila și că nu este posibil ca soarta unui oraș istoric să stea în puterea unui individ fără respect pentru istoria locală!”.