Consilierul local Lungu (PNL) cere demisia primarului interimar al orașului Însurăței: „Funcția vă excedează competențele și nu sunteți absolut deloc pregătită să o dețineți”; Florentina Carșote (PSD): „Este un fel de bullying. Evaluarea mea va fi făcută de electorat, nu de un singur om”

Consilierul local Dănuț Ionuț Lungu (PNL) din Însurăței a cerut astăzi, printr-o scrisoare deschisă înregistrată la Primărie, demisia primarului interimar al localității amintite, Florentina Carșote (PSD).

Lungu a postat pe o rețea de socializare această scrisoare deschisă în care îi cere Florentinei Carșote, „cu ocazia împlinirii unui an de când a preluat atribuțiile de primar, ca în interesul orașului și al cetățenilor acestuia să demisioneze cât mai curând din funcția de viceprimar”.

Liberalul vorbește în document despre un „haos administrativ” instaurat din momentul în care Carșote „a preluat în mod conjunctural atribuțiile de primar” și o acuză pe aceasta de „o crasă incompetență administrativă”.

Dănuț Ionuț Lungu enumeră în scriosarea deschisă motivele pentru care consideră că viceprimărița ce ocupă interimar funcția de primar ar trebui să-și dea demisia. Între acestea amintim:

*„ați inițiat și agreat cheltuirea unor sume mari de bani din bugetul local pentru acțiuni/achiziții inutile, a căror oportunitate a ridicat multe semne de întrebare”;

*„întregul oraș abundă de gunoaie și câini comunitari, imaginea generală fiind una dezolantă a nepăsării, neglijenței și indolenței administrative”;

*„ați menținut și promovat în funcții angajații Primăriei după criterii numai de dvs știute”;

*„ați dovedit aroganță în maniera de a conduce orașul, lipsă de transparență decizională și lipsa abilităților necesare unui dialog constructiv cu membrii Opoziției”;

*„ați demonstrat lipsă de viziune în dezvoltarea orașului”;

*„ați fost inițiatorul și promotorul majorării prețurilor la utilitățile publice (apă și gunoi), majorări pe care le-ați inițiat personal în disprețul total al intereselor cetățenilor orașului Însurăței”.

În ceea ce o privește, Florentina Carșote ne-a declarat că nu este prima oară când Lungu o atacă și că acesta s-ar preta la un adevărat „linșaj mediatic” în ceea ce o privește, în speranța că ea va ceda și își va da demisia. Carșote spune însă că pentru ea nu este relevantă părerea unui singur om, fie el și consilier local, ci contează părerea majorității locuitorilor orașului, iar concetățenii săi vor putea să-și manifeste opinia prin vot, anul viitor: „Nu cred că o singură persoană este în măsură să-mi ceară demisia, mai ales că domnul este proaspăt consilier PNL. A fost consilier independent și în ședința trecută de Consiliu a venit documentul de la partid, prin care am fost informați că s-a înscris în PNL.

Mi se pare just ca locuitorii orașului să decidă, nu un consilier PNL să-mi ceară demisia. Judecătorul nostru suprem este omul care pune ștampila pe numele nostru, o dată la patru ani.

Nu m-a suprins această solicitare din partea domnului Lungu, pentru că el se ocupă tot timpul de chestiuni din acestea, în fiecare săptămână are ceva de obiectat vizavi de mine, poate-poate mă intimidează; este un fel de bullying, dacă vreți. Mă atacă și pe Facebook și pe unde poate, tot îmi cere să renunț la funcție, dar eu nu renunț doar pentru că îmi cere el. A mizat pe faptul că noi, femeile, suntem mai slabe, că nu rezistăm, că linșajul ăsta mediatic o să mă demoralizeze…

Eu nu sunt de acord cu evaluarea lui și ca atare nu o să-mi dau demisia. Evaluarea mea va fi făcută de electorat și este dreptul meu să ajung în momentul acela și să văd dacă acțiunile mele au fost bine văzute de electorat și am făcut ce trebuie”.