Consilierul Lungu, despre criteriile pe baza cărora s-au stabilit candidații PNL Brăila la alegerile din 2020: Dacă mă întrebați pe mine, blat. Blat cu PSD

Consilierul județean Dănuț Lungu (PNL) este convins că există PSD-iști în PNL Brăila, așa cum spunea recent colegul său de partid, deputatul Alexandru Popa.

Lungu spune că altfel nu se explică rezultatele slabe ale organizației la alegerile din 2020, modul în care s-au făcut listele de candidați fiind semnificativ în acest sens: ”Am avut candidați foarte slabi. Candidații care au fost prezenți, pe care i-am susținut necondiționat, și-au făcut jocurile în așa fel, încât ei să ajungă candidați, iar ceilalți colegi – printre care mă pot număra și eu – care eram cât de cât mai vizibili nu am fost băgați în seamă. Ba chiar unii dintre colegii mei – aici am eu o supărare – colegii mei care au fost foarte vizibili în lupta asta cu PSD-ul au fost dați la o parte.

S-au făcut listele cu consilieri municipali și județeni cu zece ore înainte de termenul până la care se puteau depune aceste liste, fără nicio discuție la nivel de Birou Politic Județean, fără nicio analiză clară a activității fiecărui consilier sau candidat la una dintre funcții”.

Întrebat dacă, în opinia sa,  faptul că actualul președinte PNL Brăila, Cătălin Boboc, a obținut la alegerile locale un scor mai mic decât scorul partidului are legătură cu persoana Cătălin Boboc sau nu, Lungu a răspuns: „Sunt prezent aici pentru că susțin candidatura domnului deputat Popa la alegerile interne (pentru funcția de președinte al PNL Brăila – n.r.) și pentru că îmi doresc să construim o organizație solidă, cu oameni serioși și capabili să înțeleagă că suntem prezenți aici pentru interesul cetățeanului”.

Întrebat care au fost criteriile de selecție a candidaților, dacă listele s-au făcut cu 10 ore înainte de depunerea lor, liberalul a răspuns: ”Dacă mă întrebați pe mine, blat. Blat cu PSD-ul”.