Consilierul Lungu (PNL): „Sărăcia e din ce în ce mai mare în Brăila”; Președintele Chiriac (PSD): „Mai citiți ziarul «Financiar» și vedeți care este creșterea economică a județului Brăila!”

„Am văzut o emisiune de promovare a Brăilei. O emisiune plăcută, frumoasă. Pe burtieră am văzut scris «Brăila, magnet pentru investitori». Spuneți-mi și mie patru motive pentru care ar veni investitorii în Brăila!” – este ceea ce a cerut liberalul Dănuț Lungu la cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Brăila.

Președintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), a răspuns că „sunt foarte multe motive” pentru care ar veni investitorii la Brăila și a enumerat câteva: „Partea de infrastructură, relația noastră cu partea academică, discuțiile care au fost purtate cu diverși investitori și dorința lor de a veni în acest mare nod rutier Galați-Brăila și partea că suntem foarte aplecați la partea de infrastructură, cu cele patru drumuri expres care se vor face în zona noastră. Plus un alt motiv foarte important va fi și aeroportul aproape de noi, de la Braniștea, în cooperare cu colegii de la Galați”.

Lungu a declarat că și-ar fi dorit ca printre aceste motive să fie și acela că CJ are intenția de a face un parc industrial în această zonă: „Fără un parc industrial Brăila nu se va dezvolta și nu va putea crea locuri de muncă. Lucrul ăsta vi-l spun de ani de zile și dvs nu vreți, probabil din ambiție, că e propunerea mea. Luați-o, domnule și îmbrăcați-o altfel! Brăila are nevoie de un parc industrial! Pentru că sărăcia e din ce în ce mai mare în acest oraș. Degeaba asfaltați, degeaba puneți borduri”.

Chiriac a intervenit: „Mai citiți și dvs ziarul «Financiar» și vedeți care este creșterea economică a județului Brăila!”

„Degeaba e pe hârtie, dacă calitatea vieții cetățeanului care trăiește în Brăila e din ce în ce mai rea!”

„Adică pe oamenii ăia care fac tot felul de studii îi faceți proști! Am înțeles…”

Vicepreședintele CJ Brăila, a declarat că ar fi de dorit ca înainte de a critica anumite lucruri legate de activitatea acestei instituții, consilierii județeni și ziariștii să solicite informații conducerii Consiliului Județean, pentru a avea datele corecte despre subiectul respectiv. Epureanu a mai spus că și el, și Chiriac sunt disponibili pentru a da informațiile cerute, pentru ca cei interesați să cunoască situația reală: „Pentru toți colegii consilieri și pentru presă și pentru oricine dorește, înainte de a face niște afirmații în spațiul public, Consiliul Județean, în speță, domnul președinte, eu, domnul vicepreședinte Dobre, aparatul tehnic, suntem disponibili să furnizăm informații corecte, așa cum sunt ele”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns