Consilierul municipal Canciu, după ce mai multe străzi au fost inundate în urma ploii torențiale de azi: „Atât timp cât asfaltarea se face doar pentru a prosti brăilenii și nu se realizează o reabilitare completă, drama inundațiilor va continua la nesfârșit”

Consilierul municipal Cătălin Canciu (PNL) acuză modul în care s-au făcut lucrările de asfaltare la Brăila, acesta fiind indignat de faptul că după ploaia torențială de azi, unele străzi recent asfaltate au fost inundate.

Canciu a postat o fotografie preluată de pe o rețea de socializare (foto1) și a comentat: “«Eu asfaltez!” și feedback-ul beneficiarilor…

Atât timp cât asfaltarea se face doar pentru a prosti brăilenii și nu se realizează o reabilitare completă (fundație, sistem de drenaj, canale pentru cabluri etc.) drama inundațiilor va continua la nesfârșit.

Norocul edililor este că la Brăila nu plouă anual mai mult de 500 mm/mp, iar mulți concitadini uită ce au pățit de la o inundație la alta și votează bine”.

Mai apoi Canciu a venit cu o altă fotografie preluată de pe o rețea de socializare (foto 2) și un nou comentariu: „O altă realizare marca «Eu asfaltez!»: un afluent al Dunării pe Str. Transilvaniei, municipiul Brăila”.

Precizăm că potrivit informațiilor comunicate de purtătorul de cuvânt al ISU Dunărea, Stefan Stoian, după ploaia de azi au fost necesare intervenții ale pompierilor pentru evacuarea apei din curți pe străzile Cazasului, Ion Neculce, Armata Poporului, Octav Băncilă, Ion Creangă și de pe Bulevardul Independentei. În aceste zone se intervine cu 3 motopompe și o ASAS.

De asemenea, s-au semnalat 4 copaci căzuți ca urmare a vântului, însă nu s-au semnalat victime. Pe str. Carantinei a intervenit ISU, iar pe străzile Plevnei, Alexandru Lăpușneanu și Garofiței a intervenit Primăria.