Consiliul Județean al Elevilor Brăila cere o dezbatere publică pe tema sumelor pe care autoritățile locale le vor aloca învățământului în acest an

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Brăila anunță că a invitat reprezentanții Consiliului Județean și ai Primăriei municipiului la o dezbatere publică pe tema modului în care este gândită alocarea fondurilor pentru învățământ, prin bugetul județean și prin bugetul municipiului.

Într-un comunicat dat publicității, Elena Durbacă, președintele CJE Brăila, precizează: „Consiliul Județean al Elevilor Brăila, unica structură de reprezentare a elevilor la nivel județean, solicită factorilor decidenți de la nivel județean o dezbatere privind bugetul local al județului nostru. Este important ca toți factorii implicați să conștientizeze problemele pe care le întâmpină elevii atunci când vine vorba de transportul local gratuit, bursele pe care le merită, dar nu le primesc întotdeauna și alte subiecte pe care le considerăm prioritare în acest moment, precum condițiile din școli.

Pe data de 9 martie bugetul de stat aferent anului 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial, după ce a fost aprobat de Parlamentul României și promulgat de Președintele țării. Acum urmează ca fiecare autoritate județeană și locală să elaboreze bugetul după care se va ghida în anul 2021, în funcție de prioritățile pe care le urmăresc.

În acest context, este important să avem o dezbatere publică, la nivel județean, despre viitoarele sume pe care Consiliul Județean le va aloca pentru învățământ. Împreună putem afla de ce este nevoie pentru ca educația din județul Brăila să ofere societății de mâine oameni responsabili, integri, care vor putea fi mândri de condițiile de care au avut parte în mediul școlar. De finanțarea complementară depinde o serie de factori care pot schimba experiența elevilor în cele șase ore pe zi petrecute la școală: renovarea sălilor de curs, paza și protecția elevilor, digitalizarea educației și altele”.

CJE Brăila invită, de asemenea, elevii, părinții, dar și ONG-urile interesate să participe la dezbaterea amintită. Pentru mai multe detalii, Conducerea Consiliul Județean al Elevilor Brăila poate fi contactată aici https://www.facebook.com/cjebraila

Precizăm că pe 19 martie reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Brăila s-au întâlnit cu primarul municipiului, Marian Dragomir și au discutat cu acesta câteva aspecte privind transportul elevilor și bursele școlare.

(sursă foto – facebook/ CJE Brăila)