Constructorii revin pe santierele din Spitalul Judetean, la Cardiologie/Pediatrie si Radioterapie/ Oncologie

6909

Presedintele CJ Braila, Viorel Mortu, a anuntat astazi ca firmele care au abandonat lucrarile la santierele Sectiei Cardiologie/Pediatrie si Sectiei de Radioterapie/Oncologie cu Accelerator de Particule de la Spitalul Judetean, reziliind unilateral contractul si amenintand cu judecata, au, mai nou, o atitudine mai cooperanta si s-au aratat dispuse sa reia lucrarile, pentru a le finaliza. Viorel Mortu a precizat ca este multumit de turnura pe care au luat-o lucrurile, pentru ca organizarea unor noi licitatii ar fi insemnat intarzierea cu luni de zile a intrarii in santier si deci, a continuarii lucrarilor: “Dupa ce au avut un moment de orgoliu exacerbat privind colaborarea cu Consiliul Judetean, acum s-au intors catre noi si vor sa discute solutii de incheiere a santierelor. E o decizie care m-a impresionat, dar m-a si umplut de reflexe de a-i ironiza, pentru ca de luni de zile facem apel la ratiune si la seriozitate, sa intre in comunicare cu noi si din fel de fel de orgolii, au cautat cu boldul ca sa gaseasca ceva, ca sa amane si sa amane. Vazand ca nu pot castiga nimic in plus fata de ceea ce este legal, de doua zile, au revenit la ganduri mai bune si acum vor renegociere corecta, pe proiect, a tuturor santierelor.

S-au intors la Oncologie, vrand sa continue tot ei santierul, lasand firma sa se judece cu CJ pentru acele geamuri termopan puse in afara proiectului. E un lucru bun, dupa opinia mea si de luni sau marti luam la rand temele si grabim activitatile, pentru terminarea proiectelor”.

Intrebat daca firma „Confort 2000” a fost de acord sa schimbe termopanele ce nu se incadrau in proiect si care au delcansat scandalul initial,Viorel Mortu a spus: “Pai va trebui sa schimbe si termopanele. Se pare ca accepta sa  schimbe termopanele, astea este ideea, ceea ce este imbucurator, pentru ca asta ne scuteste de prelungirea timpului prin organizarea unei noi licitatiii. Au inteles ca nu se poate decat legal, asta e cel mai important, pentru ca voiau ilegal. Si la Cadiologie s-au intors, vor sa faca strapungerea care a fost motiv de disputa, vor sa lucreze, chiar sunt entuziasti.

Daca in patru luni si jumatate incheiem Oncologia, pe februarie 2016, Banca Mondiala e dispusa ca suma stabilita, sa o realoce pentru noi, pentru achizitia de aparatura medicala performanta”.