Continuă protestele la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Brăila. Activitatea cu publicul se desfășoară de luni până joi, doar între orele 8.00-9.00 și 16.00-16.30

De joi, 2 noiembrie, angajații Casei Județene de Asigurări de Sănătate Brăila, alături de colegii lor din țară, se află într-o acțiune protest pe perioada nedeterminată.

Protestul a perturbat grav activitatea de relații cu publicul, procesarea tuturor documentelor venite de la furnizorii de servicii, de la companii (concedii medicale) și nu în ultimul rând, activitatea ce ține de programele naționale de sănătate. Mai mult, angajații din sistem avertizează că vor merge până la grevă cu întreruperea completă a activității și întreruperea plăților, dacă solicitările lor nu sunt luate în serios de guvernanți și nu se găsesc soluții.

Sindicaliștii din casele de asigurări de sănătate din întreaga țară, membre ale Blocului Național Sindical (BNS), au luat decizia declanșării protestelor ca urmare nemulțumirilor foarte mari legate de nivelul salariilor. BNS, FSCAS și conducerea CNAS au încercat rezolvarea acestor problemelor promovând un proiect de lege care permitea niște corecții salariale, dar în luna iunie proiectul de lege ajuns în Camera Deputaților a fost retras de la vot, pe motiv că impactul financiar este unul foarte mare. Sindicaliștii din casele de asigurări de sănătate sunt cu atât mai nemulțumiți, cu cât, spun ei, de atunci s-au găsit soluții prin ordonanțe de urgență pentru alte categorii de salariați din sănătate, numai pentru ei nu.

Deocamdată, la Brăila, activitatea cu publicul a CJAS se desfășoară de luni până joi, doar între orele 8.00-9.00 și 16.00-16.30.

Purtătorul de cuvânt al CJAS Brăila, Ionela Fecioru, ne-a dat astăzi câteva detalii cu privire la motivele pentru care ea și colegii săi participă la acest protest:

Fecioru a mai vorbit și despre faptul că salariații din CJAS Brăila nu au beneficiat de niciun fel de creștere salarială din 2018 până în prezent, deși în perioada pandemiei toți salariații au venit zilnic la serviciu, riscându-și sănătatea, fără să beneficieze de niciun fel de spor salarial, cum au beneficiat alții.