Continuă protestele spontane la AJPIS Brăila

Angajații Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Brăila au continuat astăzi seria protestelor spontane, ieșind în fața instituției cu afișe în care își exprimă nemulțumirile privind prevederile Ordonanței care vizează reducerea cheltuielilor din sectorul bugetar.

Protestele de la Brăila au loc în paralel cu cele ale angajaților agențiilor similare din țară, care acuză „indolența guvernamentală” în ceea ce privește negocierile avute pentru angajații instituțiilor din Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.
„Este inacceptabil să constatăm că în ciuda dialogului social esențial în situația actuală, reprezentanții guvernamentali, în special ministrul Muncii și premierul României, au ignorat negocierea inițiată ca urmare a protestelor angajaților din instituțiile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.
Promisiunile făcute de aceștia trebuie să fie respectate, iar o potențială neîndeplinire este o dovadă clară a lipsei de responsabilitate față de angajații din instituțiile Ministerului Muncii.
Guvernul nu doar că a eșuat în a ține cont de nevoile și revendicările angajaților, dar a și disprețuit principiul fundamental al dialogului social. Este regretabil să vedem că promisiunile lor s-au dovedit a fi doar cuvinte goale, iar consecința directă a acestei lipse de acțiune responsabilă este indignarea masivă a angajaților și neîncrederea în actuala clasă politică.
Cerem Guvernului să adopte actul normativ, așa cum s-a convenit în cadrul negocierilor, respectând astfel drepturile și interesele legitime ale angajaților. Așteptăm acțiuni concrete și o manifestare reală a respectului față de munca și contribuția noastră, esențială pentru întreaga populație a țării.
Este momentul pentru Guvern să se dea dovadă de responsabilitate și respect față de cele promise în negocierea cu organizația sindicală reprezentativă a Ministerului Muncii – Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii” – se arată într-un comunicat al Sindicatului Național al Instituțiilor din Ministerul Muncii.