Contractele încheiate cu diverși artiști pentru Zilele Brăilei, așa cum apar ele pe platforma SEAP: Paraziții – 60.500 lei; Antonia, Bitză, Puya și Alexandra Stan -138.500 lei; Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu – 68.000 lei

Una din două: ori unii dintre angajații Primăriei Brăila au mari dificultăți în a face calculul unor sume plătite pentru manifestările dedicate Zilelor Brăilei, ce s-au desfășurat în perioada 8-15 august, ori primarul Marian Dragomir preferă să nu se mai discute despre aceste cheltuieli. Altfel nu se explică de ce nici acum, la începutul lunii octombrie, Primăria încă nu a comunicat presei informațiile privind cheltuielile făcute din bani publici pentru Zilele Brăilei, în condițiile în care unii dintre ziariștii din presa locală și centrală am cerut în mai multe rânduri să ni se prezinte aceste informații de interes public. Și când spunem „una din două”, orice om care are cât de cât idee cum se lucrează cu banii în administrația publică știe care dintre cele două variante este răspunsul corect.

Dat fiind că Primăria întârzie să informeze brăilenii cât a costat toată distracția de Zilele Brăilei, site-ul ProBrăila a căutat pe platforma SEAP valoarea unora dintre contracte încheiate cu diverși artiști care au susținut programe artistice cu acest prilej, dar și cu firme care au prestat diverse servicii cu acest prilej. Contractele nu au fost semnate direct cu Primăria, ci s-au semnat cu Casa de Cultură a Municipiului.

Astfel, potrivit Probrăila, pentru memorabilul recital al trupei Paraziții, condimentat din plin cu obscenități, s-au plătit 60.500 lei din banii publici, sumă care include și costurile de cazare, masă și transport.

„Pentru recitalurile susținute duminică seara pe Faleză, de ALBWHO, Manuel Riva și Adrian Eftimie, Casa de Cultură a încheiat un contract în valoare de 42.000 lei.

Pentru concertele susținute de Antonia, Bitză, Puya și Alexandra Stan, contractul a fost de 138.500 lei (adică 28.098 euro).

Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu au primit un onorariu de 68000 lei (adică 13740 euro).

Pentru recitalul lui Mircea Baniciu, din Grădina Publică, s-a plătit 31.500 lei, onorariul artistului si staff-ului acestuia, cât și costurile conexe prestației artistice (cazare, masa și transport).

La aceste sume se adaugă și cele pentru ceilalți artiști, brăileni, dar acelea se pare că au fost mai mult simbolice.

Pentru închirierea echipamentelor de scenotehnică, pe Faleza Dunării, Grădina Publică și Parcul Monument, s-au plătit 188.000 lei, iar pentru spectacolul de lasere s-au plătit 49.400 lei.

Pentru Servicii Pirotehnice-Foc de artificii s-a plătit 52.000 lei, pentru un spectacol de 8-10 minute, în funcție de intensitatea focului.

De asemenea s-au mai cheltuit 19.680 lei pentru: 60 săculeți lavandă x 7.50 lei + 60 buchete lavandă x 15.00 lei + 60 ulei roll-on lavandă x 15.00 lei + 60 ulei esențial lavandă x 30.00 lei + 60 miere albine (borcan 1kg) x 22.50 lei + 60 set breloc «I LOVE BRAILA» x 17.00 lei + 120 dulceață 2 sortimente x 9.00 lei + 60 tablou din piatra ardezie printat imagine Brăila x 105.00 lei + 60 set pix + stilou Rotring personalizat x 98.00 lei”, scrie Probrăila.

Așteptăm în continuare cu interes să aflăm de la Primăria Brăila care este valoarea exactă a cheltuielilor din bani publici, având în vedere că edilul șef a declarat pentru MD Press că „nu s-a acceptat absolut totul la plată”.