Controale desfășurate ieri de polițiștii rutieri brăileni pe linia transporturilor publice de persoane. Bilanțul: 37 de amenzi, în valoare totală de peste 14.600 de lei și 4 permise de conducere reținute

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila au desfășurat ieri, 14 noiembrie, o acțiune de amploare pe drumurile publice din județ, pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane.

Mai exact, acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deținerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport și de conducătorul auto, verificarea respectării traseului și a graficului de circulație cu opririle aferente, respectarea capacității maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situațiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecției tehnice periodice a autovehiculului.

Polițiștii au testat cu aparatul etilotest toți conducătorii de autovehicule care efectuează acest gen de transport, în vederea identificării conducătorilor care au consumat băuturi alcoolice.

În urma controalelor au fost aplicate 37 de amenzi, în valoare totală de 14.645 de lei, dintre care 16  au fost pentru șoferi de autovehicule destinate transportului de persoane.

Totodată, au fost reținute 4 permise de conducere (2 pentru neacordare prioritate pietoni, unul pentru neacordare prioritate vehicule și unul pentru alte abateri) și un certificat de înmatriculare.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns