Controale desfășurate de ITM Brăila la angajatorii care lucrează cu zilieri. Rezultatul: 18 amenzi în valoare totală de 27.300 lei

În perioada 9-13 octombrie Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila a desfășurat acțiuni de control în cadrul Campaniei naționale privind  respectarea prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, republicată cu modificările si completările ulterioare.

Inspectorii de muncă au urmărit modul în care beneficiarii respectă prevederile legale din domeniul relațiilor de muncă cu privire la durata activității ocazionale care poate fi exercitată în temeiul prevederilor legii, respectarea de către beneficiar cu privire la înființarea, completarea și prezentarea registrului de evidență al zilierilor, dovada plății remunerației cuvenite zilierului, folosirea zilierilor pentru alte activități decât cele expres reglementate de lege.
Pe durata campaniei, echipele ITM au efectuat vizite de control la angajatorii din domeniile care folosesc ca forță de muncă zilieri, respectiv cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase; activități în ferme mixte (cultura vegetală combinată cu creșterea animalelor); cultivarea plantelor pentru înmulțire, cultivarea fructelor arbuștilor fructiferi, restaurante, etc.

În perioada de referință, la nivelul județului Brăila au fost efectuate 27 de controale și au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 27.300 lei, din care 5 amenzi pentru încălcarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns