Copiii hranesc batranii nevoiasi, invatand lectia generozitatii

rugaciune-copil

Copiii care aduna bani pentru a hrani batrani singuri, cu posibilitati materiale reduse. Este vorba despre un proiect inedit, derulat in parohia “Nasterea Maicii Domnului”  din Braila, in cadrul caruia mai multi copiii au oferit o masa calda unor varstnici saraci, cu banii obtinuti din vanzarea unor martisoare si felicitari confectionate chiar de catre micuti.

Actiunea s-a derulat in cadrul concursului national de proiecte duhovnicesti “Sfanta Euharistie – Lumina Vietii Crestine”, care se adreseaza copiilor, preotilor si profesorilor de religie si care are ca scop educarea celor mici in spirit crestin si filantropic.

In cadrul unor actiuni derulate pe parcursul mai multor saptamani, micutii, indrumati de preotul paroh Sorin Marinescu, au incercat sa bucure inimile batranilor singuri, de care are grija Biserica “Nasterea Maicii Domnului”. Acestia s-au adunat la Centrul Social Educational, au confectionat martisoare si felicitari pentru a sarbatori venirea primaverii si au copt prescuri, pe care, mai apoi, le-au oferit, in cadul slujbei de duminica, credinciosilor din parohie. Enoriasii au cumparat felicitarile confectionate de copii si astfel s-au strans banii necesari pentru a pregati o masa calda unui numar de 20 de batrani. Mai mult, baieteii si fetitele au pregatit cu mainile lor o prajitura de post, pe care au pus-o pe masa invitatilor  mai nevoiasi.

La finalul agapei crestine, copiii au oferit si mici pachete cu alimente batranilor.