Cortez: In caz de razboi, pe tratatul NATO, pista de rezerva a aerodromului Ianca va fi folosita de unitatea militara de la Borcea

P1120313

Consilierul judetean Vasile Cortez (PNL) i-a indemnat astazi pe colegii sai din CJ Braila sa fie foarte atenti cum voteaza la proiectul ce viza concesionarea pistei de rezerva a aerodromului de la Ianca, pentru a fi folosita drept pasune pentru turmele de oi din zona. Cortez le-a reamintit alesilor ca aerodromul, desi nu mai este functional in prezent, este inca obiectiv de importanta militara si ca in caz de razboi, el va fi folosit de armata: “Va rog, domnule director Vrabie, sa va uitati cu mare atentie la decizia Ministerului Apararii Nationale! Vreau sa va spun ca pista de aterizare decolare de pe aerodromul Ianca este pista de rezerva – nu va spun a cui. In caz ca pista de decolare aterizare este atacata, aceasta  pista de rezerva este folosita. In caz de razboi, pe tratatul NATO, pista respectiva este pista de rezerva a unitatii militare de la Borcea!”.

Avertismentul lui Cortez i-a pus pe ganduri pe unii dintre alesii judeteni, dovada ca in urma votului, proiectul de hotarare privind concesionarea pistei de rezerva pentru pasunat a fost respins.