CORTEZ: CEI IN VARSTA TREBUIE SA FACEM UN PAS INAPOI, DAR SA VEDEM PE CE MAINI LASAM PNL BRAILA. AVEM O RESURSA UMANA SLABUTA…

Secretarul general al PNL Braila, Vasile Cortez, este in asentimentul noului presedinte interimar al organizatiei, deputatul Vasile Varga, in privita faptului ca la alegerile interne ce se vor desfasura in lunile urmatoare in partid, seniorii trebuie sa faca un pas in spate si sa lase locul tinerilor. Cortez este gata sa dea personal un exemplu in acest sens, insa crede ca dincolo de enuntarea  unor principii si a unor intentii nobile, trebuie identificati si tinerii care pot iesi in fata si face o figura frumoasa din punct de vedere politic: “Trebuie facuta o evaluare foarte clara: cine sunt acei tineri care vor sa vina in prima linie si cine sunt acei oameni care vor sa plece. Intr-adevar, cei in varsta – si eu, si poate multi altii, trebuie sa facem un pas inapoi, dar sa vedem pe ce maini lasam partidul…”.

Cortez este de acord cu unii dintre colegii sai de partid care spun ca nu sunt atat de multi tineri in PNL pe cat ar fi de dorit, pentru ca din randul lor sa se aleaga o noua conducere judeteana: “Problema e ca avem o resursa umana slabuta. Noua conducere PNL Braila nu va putea fi formata numai din tineri. Sau poate fi formata numai din tineri, daca si-o asuma cineva, nu-i nicio problema! Si-o asuma organizatiile din judet care vin si voteaza? Sunt in comunele noastre si oameni tineri, avocati, profesori, medici veterinari, tineri care ar putea face fata, care ar putea face parte din acest Birou Politic Judetean. Dar pe langa  tineri, trebuie sa fie si oameni cu experienta, care au facut si o reconstructie a partidului, care au muncit, care au habar. Deci nu poti sa stai in centrul partidului si sa te uiti… unde? Trebuie sa ai solutii, da?”.

Vasile Cortez a mai precizat pentru MD Press ca personal, nu este interesat sa candideze pentru vreo functie in noua conducere a PNL Braila: “Nu, nu, nu. Eu 10 ani de zile am fost secretar coordonator si dupa aceea am fost secretar general si cred ca o sa fac un pas inapoi si sa vedem… E un raspuns categoric, in sensul ca eu nu mai candidez pentru o functie in Biroul Politic. Sa vedem, pot sa am in coordonare cateva comune…”.

Intrebat daca aceasta decizie are la baza si o anumita dezamagire, secretarul general PNL Braila a spus: “Nu, nu e o  dezamagire; la urma urmei, la alegerile locale, o echipa condusa de mine a demonstrat ca se poate”.