CORTEZ: INCA NU S-AU ANUNTAT CRITERIILE PENTRU ALEGEREA PRESEDINTELUI PNL BRAILA; PROBABIL CONDUCEREA CENTRALA VA STABILI ANUMITE CRITERII

Secretarul general al PNL Braila, Vasile Cortez, se asteapta ca pana pe 2 mai, organizatia sa sa-si aleaga noul presedinte. Cortez ne-a declarat ca dupa ce la finele saptamanii trecute, deputatul Vasile Varga a fost desemnat de la centru ca presedinte interimar, acesta se va ocupa de organizarea alegerilor interne, care se vor desfasura de la cea mai mica organizatie PNL, cea de sectie de votare, pana la organizatia judeteana.

Potrivit secretarului general PNL, in aceasta saptamana se va intruni Biroul Judetean, unde se vor discuta primele aspecte cu privire la pregatirea alegerilor interne: “La sedinta Biroului Politic National a fost desemnat ca presedinte PNL Braila, in locul lui Marian Petrache, deputatul Varga Vasile si in acelasi timp, a fost delegat si presedintele comisiei de organizare si desfasurare a alegerilor interne de partid. Avem o sedinta a Biroului Judetean PNL in aceasta saptamana, in care convocam un Colegiu Director Judetean, ca sa aprobam acesta comisie, sa aprobam calendarul alegerilor interne de partid. O sa vedem cand punem Comitelul de Coordonare Judetean, pentru alegerea pe 4 ani a Biroului de Conducere PNL, probabil o sa-l punem pana pe data de 2 mai, tinand cont ca in perioada aceea lumea este libera.

Se va porni cu alegerile interne in organizatiile pe sectiile de votare; in compunerea unei sectii de votare intra toti membrii PNL arondati sectiei de votare respective. Trebuie ales presedintele si vicepresedintele sectiei de votare. Apoi se trece la alegeri in organizatia sateasca, ce cuprinde cel putin o sectie de votare si cel mult 4 sectii de votare, dupa care se fac alegeri la organizatia de zona si dupa aceea la organizatia locala, in cazul comunelor si la organizatia oraseneasca sau municipala, iar in final, se ajunge la alegeri pentru conducerea organizatiei judetene”.

Cat priveste criteriile pe baza carora se va face selectia presedintelui organizatiei judetene PNL Braila, Cortez ne-a declarat ca acestea vor fi stabilite de conducerea centrala: “Nu s-au dat inca aceste criterii, dar probabil ca se va lua o decizie cu privire la anumite criterii. Aceasta decizie se va lua la nivel national, pentru ca persoana aleasa ca presedinte al organizatiei judetene PNL va fi vizata de conducerea centrala, va fi validata prin vot de Biroul Politic National. Exista o prevedere noua in  statut, in acest sens”.