CORTEZ: MANAGERUL SINPETRU TREBUIE SA FACA PARTE DIN COMISIA CARE NEGOCIAZA PENTRU CUMPARAREA CLADIRII IN CARE FUNCTIONEAZA SPITALUL TBC

Consilierul judetean Vasile Cortez (PNL) i-a cerut presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac, sa fie introdus si managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, Stefan Sinpetru, in comisia care negociaza cu Congregatia Jesu, pentru cumpararea imobilului in care functioneaza spitalul amintit. Cortez a explicat ca Sinpetru stie toate detaliile legate de investitiile care s-au facut cu bani publici, in ultimii ani, in imobilul respectiv si ca atare, poate furniza comisiei acele informatii pe loc, in timpul negocierilor: “Vreau sa va spun ca exista foarte multe dosare cu investitiile care s-au facut la Spitalul de Pneumo, iar chiria pe care o platim acum este 60% scazuta din ce plateam in 2006 sau 2004. Vreau sa va spun ca am fost implicat si eu si mai multi colegi, si pana si bara de inox de pe holuri a fost introdusa in aceste investitii – si le-a scazut chiria.

Eu stiu exact tot cursul care a fost cu pretul (imobilului – n.r). A fost si la 1,2 milioane (euro – n.r.), pana s-a scazut investitia, deci aici problema este mult mai complicata. Vreau sa-l luati in comisie si pe Sinpetru, pentru ca altfel, sa nu ne trezim in fiecare zi mergand pe-acolo si ca facem calificare la locul de munca. Sinpetru are tot portofoliul la acest spital”.

Amintim ca la cea mai recenta negociere purtata pentru vanzarea, respectiv cumpararea imobilului cu pricina, Congregatia Jesu a cerut pentru el suma de 950.000 euro, iar reprezentantii CJ au oferit doar 800.000 euro.