CORTEZ: NEGLIJAM MONUMENTELE EROILOR DIN JUDETUL NOSTRU, DAR MERGEM SA ONORAM EROII PLANTAND STEJARI IN ALT JUDET!

Consilierul judetean Vasile Cortez (PNL) este de parere ca inainte de a face deplasari in alte zone din tara, pentru a planta stejari in parcuri, ca dovada a patriotismului lor, alesii braileni ar trebui sa aiba grija de monumentele dedicate eroilor neamului, care au fost ridicate in localitatile brailene si care se afla in avansata stare de degradare.

Liberalul a facut aceste comentarii dupa ce Viorel Mortu (PSD) a propus la cea mai recenta sedinta CJ Braila ca in aceasta luna, consilierii judeteni sa faca o deplasare la Marasesti, pentru a planta stejari in “Parcul Memoriei Nationale – RoMandria”. Viorel Mortu a declarat ca “o astfel de activitate tine de patriotism, de responsabilitate si de constiinta de sine”.

In ultimii ani, Cortez a atras atentia in repetate randuri, in cadrul sedintelor CJ, ca este necesar sa fie alocati bani pentru repararea monumentelor dedicate eroilor,  care se afla amplasate  in mai multe localitati din judet si care au nevoie urgenta de reparatii, insa i s-a raspuns ca tine de primariile respective sa se ocupe de aceste lucruri, nu de CJ. In acest context, auzind propunerea consilierului PSD, Vasile Cortez a comentat cu amaraciune ca alesii braileni au ajuns sa onoreze eroii in alte judete, in timp ce in propriul judet, monumentele eroilor sunt neglijate: “Este <<un pas inainte>> aceasta propunere… Nu am facut la monumentele din judet nimic, in plin Centenar, dar mergem in excursii sa plantam stejari…”.