CORTEZ: NU DOAR LA SECTIA ONCOLOGIE A SPITALULUI JUDETEAN STAU 2 PACIENTI IN PAT. MAI MULT, LA ETAJUL IV STAU BARBATI SI FEMEI IN ACELASI SALON

A trecut un an si jumatate de la inceputul actualului mandat, iar consilierul judetean Vasile Cortez (PNL) este profund nemultumit de modul in care merg treburile in CJ Braila. Cortez acuza, printre altele, faptul ca sub coordonarea presedintelui Iulian Chiriac (PSD) s-a facut o “politizare la maximum” a aparatului de specialitate al CJ, precum si faptul ca sistemul functioneaza “greoi”, cand un consilier PNL cere diverse informatii functionarilor din Consiliu.

Liberalul a dat si un exemplu, precizand ca a cerut personal informatii legate de o serie de proiecte ale unor localitati conduse de primari liberali, finantate de CJ, si ca a constatat ca functionarii ii raporteaza imediat presedintelui ce intreaba consilierii judeteni: “Nici nu cobori scarile din CJ si te suna presedintele… Ma refer la doamna director Draguta Dan, care a venit de peste drum, de la Ministerul Agriculturii, de la pasuni, la CJ. Am fost sa intreb despre asocierea unei comune liberale care facuse receptia in 25 octombrie, m-am dus in luna noiembrie, marti, am intrebat de ce nu s-au bagat banii, n-a stiut sa-mi dea raspunsul, vineri a bagat banii. Nu stiu, daca nu ma duceam, daca baga banii vineri…

Am avut o discutie cu domnul vicepresedinte Epureanu si mi-a spus: <<Da, stiu, domnule Cortez, a venit si la mine si mi-a spus, cu toate ca nu aveam nicio treaba>>. Si m-a sunat presedintele, ca de ce am fost si i-am cerut lamuriri doamnei Dan Draguta. Daca nu mai avem acces la informatie consilierii judeteni, nu mai avem acces sa intram in CJ, sa puna acolo o eticheta: <<Interzis, in afara sedintelor de plen!>>. Si atunci ne conformam”.

Consilierul PNL mai spune ca “s-a transmis aceasta politizare” si la Spitalul Judetean, unde directorul medical Alina Neacsu ”face politica de la liftier, la medic. Si cand te duci la etajul IV si vezi ca sunt 7 in salon, la 4 paturi si suna de la ziar si o intreaba si spune <<nu>>… Deci minte cum respira! La Medicala erau un barbat si 6 femei in salon, eram acolo. Si spunea ca nu este adevarat, ca se respecta paturile si ca fiecare bolnav avea patul lui!”.