COSMIN RĂZMERIȚĂ, CANDIDAT LA PREȘEDINȚIA CJ BRĂILA, DESPRE UN PROIECT CU FINANȚARE EUROPEANĂ ÎN VALOARE DE CIRCA 736.000 LEI, REALIZAT ÎN COMUNA UNIREA

„Nu vorbele și promisiunile din campania electorală sunt importante, ci ceea ce faci la modul concret pentru comunitatea ta, indiferent că e  campanie electorală sau nu. Toată lumea vorbește despre atragerea de fonduri europene; eu cu asta mă ocup” – este declarația președintelui Pro România Brăila, Ionuț Cosmin Răzmeriță, care candidează pentru președinția Consiliului Județean Brăila.

În calitate de președinte al unui Grup de Acțiune Locală (un parteneriat privat-public, înființat cu scopul de a contribui la dezvoltarea zonei rurale), Răzmeriță este implicat direct în ceea ce înseamnă atragerea de fonduri europene și a contribuit la obținerea acestui gen de finanțări pentru mai multe proiecte realizate în județul Brăila.

Între acestea se numără un proiect în valoare de 735.959 lei realizat în comuna Unirea.

Mai exact, potrivit lui Cosmin Răzmeriță, este vorba despre proiectul “Dotarea Serviciului de Situații de Urgență cu buldoexcavator, construire parcuri și amenajare centru civic în comuna Unirea, judetul Brăila”, aflat în implementare în prezent: „Acesta presupune amenajarea a două parcuri cu locuri de joacă pentru copii în localitățile componente ale comunei – și anume în Unirea și in Valea Cânepii -, care să satisfacă atât nevoia de liniște și relaxare, cât și nevoia unor zone distincte pentru copii, în care să fie amplasate aparate și jocuri pentru diverse vârste. Amenajarea parcurilor va revitaliza zona și va asigura îmbunătațirea calității mediului, înfrumusețarea zonei, condiții pentru socializare și relaxare.

Tot în cadrul acestui proiect, comuna Unirea beneficiază de amenajarea Centrului civic, asigurarea unor investiții prin crearea, amenajarea si extinderea infrastructurilor la scară mică, în vederea îmbunătățirii calității vieții, asigurându-se totodată și o creșterea semnificativă a gradului de confort pentru cetățenii comunei.

Proiectul presupune, de asemenea, și achiziționarea unui buldoexcavator cu accesorii, ce va fi folosit de comuna Unirea, în cadrul Serviciului Public Voluntar pentru Serviciul de Urgență. Buldoexcavatorul este necesar pentru lucrări de deblocare, îndreptare a drumurilor afectate de torenți, deszăpeziri, etc. De asemenea, utilajul va fi folosit și pentru întreținerea și decolmatarea șanțurilor, precum și manevrarea materialelor grele în cazul situațiilor de urgență”.