COSMIN RĂZMERIȚĂ, CANDIDAT PRO ROMÂNIA LA PREȘEDINȚIA CJ BRĂILA: ÎMPREUNĂ CONSTRUIM VIITORUL – FINANȚÂND NOI AFACERI, CREĂM ȘI NOI LOCURI DE MUNCĂ, PRIN ABSORBȚIE DE FONDURI EUROPENE

„Împreună construim viitorul – finanțând noi afaceri creăm și noi locuri de muncă, prin absorbție de fonduri europene!“ – este ceea ce spune președintele Pro România Brăila, Ionuț Cosmin Răzmeriță, care în calitate de președinte al unui Grup de Acțiune Locala (un parteneriat privat-public, înființat cu scopul de a contribui la dezvoltarea zonei rurale), a contribuit în mod nemijlocit la realizarea unor proiecte și obținerea finanțării europene. Mai concret, acesta a venit cu inițiativa unor proiecte în acest domeniu, a elaborat strategia pe baza cărora diverse primării sau firme au depus aceste proiecte și a dat undă verde pentru finanțare.

Cosmin Răzmeriță, care candidează la președinția CJ Brăila, precizează că în comuna Viziru s-au realizat 3 astfel de proiecte:

„*Societate comercială din comuna Viziru – Proiect contractat în valoare de 164.500 lei.

Titlul proiectului: «Sprijin pentru activități de întreținerea și repararea autovehiculelor în comuna Viziru, județul Brăila».

Proiectul răspunde obiectivului general, având în vedere că prin implementarea acestuia, beneficiarul se va dota și se va asigura capitalul de lucru necesar pentru a putea începe să desfășoare activități de întreținerea și  reparare a autovehiculelor (service auto), deci va crește numărul de microîntreprinderi și se vor crea noi locuri de muncă.

*Societate comercială din comuna Viziru – proiect contractat în valoare de 164.500 lei.

Titlul proiectului – «Sprijin pentru desfășurarea de activități referitoare la sănătatea umană»

Proiectul răspunde obiectivului general, având în vedere că prin implementarea acestuia, beneficiarul va susține începerea unei activități aferente CAEN 8690 – alte activități referitoare la servicii pentru populația din mediul rural.

Începerea desfășurării acestei activități este oportună, având în vedere cererea mare existentă atât în comuna Viziru, cât și în localitățile din împrejurimi, populația fiind nevoită să se deplaseze până în municipiul Brăila pentru a beneficia de servicii de sănătate.

*Societate comercială din comuna Viziru – proiect contractat în valoare de 164.500 lei.

Titlul proiectului – «Înființare vulcanizare în comuna Viziru, județul Brăila»

Proiectul răspunde obiectivului general, având în vedere că prin implementarea acestuia, beneficiarul se va dota și va asigura capitalul de lucru necesar pentru a putea începe să desfășoare activități de întreținere și reparare a autovehiculelor (vulcanizare auto). Întreprinderea, prin activitatea sa, va diversifica economia rurală, care este preponderent agrară, va crea locuri de muncă și va susține astfel o dezvoltare economică durabilă”.