COSMIN RĂZMERIȚĂ, CANDIDAT PRO ROMÂNIA LA PREȘEDINȚIA CJ BRĂILA – O FINANȚARE EUROPEANĂ ÎN VALOARE DE CIRCA 330.000 DE LEI PENTRU UN PROIECT REALIZAT ÎN COMUNA ROMANU

Președintele Pro România Brăila, Cosmin Răzmeriță, candidat la președinția Consiliului Județean, continuă să prezinte finanțări europene care au ajuns în județul nostru și ca urmare a implicării sale directe, ca președinte al Federației Județene a Grupurilor de Acțiune Locală Brăila.

De această dată, Răzmeriță face referire la un proiect în valoare de 330.099,80 lei care vizează “Amenajare trotuare în localitatea Romanu, județul Braila”: „Proiectul urmărește amenajarea trotuarelor din localitatea Romanu, cu scopul îmbunătățirii calității vieții, creării cadrului propice dezvoltării socio-economice durabile, încurajării dezvoltării sectorului privat autohton.

Dezvoltarea economică și socială durabilă a zonei rurale este indispensabil legat de îmbunătățirea infrastructurilor rurale și serviciilor de bază existente. Zonele rurale sunt caracterizate de o populație în curs de îmbătrânire și puternică tendință de emigrare, în special a tinerilor. Aceste zone trebuie să poate concura efectiv în atragerea de investiții, asigurând totodată și furnizarea unor condiții de viată adecvate populației.

Implementarea proiectului va conduce la amenajarea unor trotuare și implicit la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru locuitorii și a agenților economici din localitate Romanu.

Zonele vizate pentru implementarea proiectului sunt în primul rând zonele și spațiile care aparțin domeniului public cu grad de circulație zilnică, în care traficul se desfășoară la parametri ridicați zilnic”.