COSMIN RĂZMERIȚĂ, CANDIDAT PRO ROMÂNIA LA PREȘEDINȚIA CJ BRĂILA – O FINANȚARE EUROPEANĂ ÎN VALOARE DE PESTE 700.000 DE LEI ATRASĂ PENTRU UN PROIECT REALIZAT ÎN COMUNA CAZASU

Președintele Pro România Brăila, Cosmin Răzmeriță, candidat la președinția Consiliului Județean, prezintă o serie de finanțări europene care au ajuns în județul nostru și ca urmare a implicării sale directe, ca președinte al Federației Județene a Grupurilor de Acțiune Locală Brăila.

Unul dintre proiectele respective vizează achiziția unui utilaj pentru Serviciul de Situații de Urgență Cazasu și de asemenea, pentru amenajarea unui parc cu un loc de joacă pentru copii, în comuna amintită: „Împreuna construim viitorul prin absorbție de FONDURI EUROPENE!

CAZASU – proiect în valoare de 711.171,10 lei

Titlu proiect: «Achiziție utilaj pentru Serviciul de Situații de Urgență si Amenajare parc cu loc de joacă pentru copii în comuna Cazasu, județul Brăila».

Renovarea și dezvoltarea satelor reprezinta o cerință esențială pentru îmbunătățirea calității vieții, creșterea activității pentru zonele rurale. Dezvoltarea zonelor rurale implică promovarea acestora ca spații cu un raport de verde-construit echitabil, în care proporția de spațiu verde, de recreere să fie semnificativă și conservată. Spațiul verde public nou creat va avea acces liber și nu va fi generator de venituri.

Proiectul presupune amenajarea unui parc cu locuri de joacă pentru copii în localitatea Cazasu, care să satisfacă atât nevoia de liniște și relaxare, cât și nevoia unor zone distincte pentru copii, în care să fie amplasate aparate și jocuri pentru diverse vârste.

Având în vedere că nevoia de socializare și cea de recreere sunt nevoi de ordin primar, putând fi satisfăcute la nivel de bază în comunitate, se justifică investiția, cererea de spații verzi fiind o constantă în societatea contemporană. Îmbunătățirea funcționabilității și imaginii satului, diversificarea posibilităților de petrecere a timpului liber și îmbunătățirea condițiilor de mediu reprezintă obiective strategice pe termen îndelungat. Proiectul propus va avea un impact pozitiv asupra calității vieții locuitorilor comunei Cazasu.

Tot în cadrul acestui proiect comuna Cazasu va achiziționa un utilaj pentru Serviciul de Situații de Urgență, și anume un buldoexcavator cu accesorii. Buldoexcavatorul este necesar pentru lucrările deblocare, îndreptare a drumurilor afectate de torenți, pentru deszăpeziri, etc pe teritoriul comunei Cazasu. Utilajul va fi folosit și pentru întreținerea și decolmatarea șanțurilor sau în cazul situațiilor de urgență.

Buldoexcavatorul si lama de zăpadă vor fi folosite la activitățile specifice de deszăpezire precum si la colectarea deșeurilor ce sunt identificate zilnic pe domeniul public al comunei”.