CRACIUN: COMUNA CHISCANI, DE UNA SINGURA, NU ARE FONDURILE NECESARE DEZVOLTARII STATIUNII LACU SARAT

Fostul primar al Chiscaniului, Ion Craciun (UNPR), este convins ca daca dezvoltarea statiunii Lacu Sarat ramane doar in sarcina comunei amintite, aceasta va ajunge si mai rau decat este in prezent. Craciun crede ca este o mare greseala faptul ca in Consiliul Local Chiscani s-a respins proiectul de hotarare ce viza crearea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara intre CJ, Primaria municipiului si comuna amintita, pentru dezvoltarea statiunii Lacu Sarat.

In calitate de consilier comunal, Craciun a declarat pentru MD Press ca nu este posibil ca din bugetul Chiscaniului sa se poata reabilita si moderniza statiunea: “Nu, in mod sigur nu. Eu cred ca numai prin accesarea de fonduri europene putem sa dezvoltam statiunea. Eu am fost primar la Chiscani 12 ani, vorbesc in cunostinta de cauza! Nu avem atatia bani! Toate statiunile de acest gen din tara s-au dezvoltat pe baza de fonduri europene”.

Cat despre respingerea in 2 sedinte consecutive de Consiliu Local, a asocierii cu CJ si Primaria Braila, Ion Craciun sustine ca nici nu mai era nevoie sa fie initiat si analizat in CL Chiscani acest nou proiect, dat fiind ca exista deja doua hotarari de Consiliu Local – una din 2013 si alta din 2015 -, prin care s-a aprobat infintarea unei astfel de asociatii: “Fiind deja aprobate 2 hotarari de Consiliu Local, nici nu mai trebuia sa se initieze proiectul asta”.

Intrebat daca in textul noului proiect de hotarare, respins deja de 2 ori, i se pare a fi ceva suspect, vreun paragraf care i-ar putea face pe unii dintre consilieri comunali sa se teama ca vor fi pacaliti si ca in final, Chiscaniul va avea de pierdut in urma asocierii, Craciun ne-a declarat: “Nu e nimic suspect in textul hotararii! Noi nu avem banii necesari, eu va spun ca fost primar, ca actual consilier comunal, ca si chiscanean, nu putem dezvolta statiunea din fonduri proprii. Trebuie facut ceva, nu trebuie lasata in paragina statiunea! Imi pare rau pentru ce s-a intamplat”.

In opinia consilierului UNPR, in afara de asocierea Chiscaniului cu CJ si Primaria Braila, care pare a fi greu de realizat, ar mai exista inca o solutie: asocierea Brailei cu Galatiul, pe care o pregatesc deja autoritatile din judetele amintite si care ar cuprinde si cateva dintre comunele invecinate celor doua orase, inclusiv Chiscani: “Ar fi cel mai mare pol de dezvoltare din Romania si ar aduce fonduri europene. E deschisa linia de finantare pe turism si se poate accesa si in acest fel. Dar ca sa accesezi fonduri europene, trebuie sa ai in spate un numar de persoane, nu ca suntem noi, chiscanenii, 5.200 si ne punem contra permanent…”.