Crescătorii de animale din comuna Bordei Verde i-au cerut ajutorul deputatului Popa, fiindcă riscă să rămână fără pășune. Alexandru Popa: „Le vom acorda asistență juridică, iar dacă au nevoie le vom angaja și un avocat”

Nemulțumire mare între crescătorii de animale din comuna Bordei Verde, unde Primăria are în vedere transformarea zonei care până acum a fost pășune într-un parc de panouri fotovoltaice. Această investiție ar aduce bani mai mulți la bugetul localității decât suma încasată de la crescătorii de animale care folosesc pășunea, însă ar fi o lovitură foarte dură pentru fermieri. Acesta este motivul pentru care crescătorii de animale l-au invitat pe președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa (PNL) la o discuție, pentru a-i prezenta problema lor și a-i cere ajutorul.

Întâlnirea a avut loc astăzi, au fost prezente peste 100 de persoane, iar Popa spune că îi susține pe fermieri, că le va asigura consultanță juridică și la nevoie le va pune la dispoziție și un avocat, pentru ca sătenii să-și apere cauza în instanță, dacă va fi nevoie să se ajungă la așa ceva pentru ca oamenii să poată să folosească în continuare pășunea comunală: „Domnul primar (Dumitru Rotaru, PSD – n.r.) vrea să scoată din circuitul agricol circa 250 de ha, pe care să le transforme într-un parc de panouri fotovoltaice.

O să am o discuție și cu primarii mei, ca să evităm astfel de mișcări în comunitățile în care avem crescători de animale, pentru că inima satului românesc sunt crescătorii de animale. Înțeleg că panourile fotovoltaice aduc în bugetul local venituri substanțiale, față de chiria pe care o plătesc fermierii, dar pentru cine mai aduc aceste venituri? Dacă oamenii care mai cresc animale în mediul rural vor fi goniți, pentru a face jocul intereselor unor multinaționale, nu vom mai avea sat în județul Brăila.

Și nu este prima comună în care mi-a fost semnalat acest lucru, dar în celelalte comune nu am ajuns. Astăzi am fost la Bordei Verde, am avut discuții cu dumnealor, mâine vor veni la mine la partid, le vom acorda asistență juridică, dacă au nevoie le vom angaja și un avocat, pentru că nu mi se pare normal și corect să vitregești oamenii tăi din localitate pentru interese personale și pentru interesele unor multinaționale”.

Liderul liberal a mai spus că decizia privind transformarea pășunii în parc de panouri fotovoltaice trebuie aprobată în Consiliul Local, dar PSD are majoritatea în acest consiliu.

Alexandru Popa a afirmat că la alegerile din 2020 fosta conducere a PNL Brăila nu a pus candidat PNL pentru Primăria  Bordei Verde pentru a-i lăsa loc să se desfășoare lui Dumitru Rotaru, fratele senatorului Ion Rotaru, parlamentarul sugerând că tocmai din cauza acestor înțelegeri de culise între PNL Brăila și PSD Brăila social-democrații au acum o asemenea reprezentare puternică în Consiliul Local Bordei Verde.

„În 2020 eu eram pe undeva pe la Cireșu”, a  declarat Popa.

„Unde sunteți și acum, după cum ne informează periodic domnul Chiriac  (Iulian Chiriac, președintele PSD Brăila)”, a fost comentariul meu.

„Da, dar vreau să-i transmit domnului Chiriac că dacă nu mă lasă în pace, să nu mă mut la Brăila – și nu-i bine pentru el. Cu jobul!”, a răspuns liderul liberal.