Cristian Ancuta: Directia Agricola nu mai permite accesul angajatilor Casei Agronomului in propriile birouri

63534_298703246926814_643479481_n

Fostul director al Casei Agronomului Braila, Cristian Ancuta, il acuza pe directorul Directiei Agricole, Traian Cismas, ca le interzice accesul angajatilor Casei in birourile lor din Palatul Agriculturii. Ancuta, caruia i-a incetat mandatului de director in urma cu circa doua saptamani, ne-a declarat ca seful Directiei Agricola se comporta ca si cum Casa Agronomului s-ar fi desfiintat si a luat cheile de la cele trei birouri pe care le ocupau cei  7 angajati ai institutiei, precum si telefoanele de serviciu ale unora dintre ei.

“Oamenii de la Directia Agricola confunda neprelungirea mandatului meu director cu desfiintarea Casei Agronomului, din moment ce si-au permis sa le spuna angajatilor Casei Agronomului ca nu mai au dreptul sa vina acolo de maine. Am inteles ca nu le va mai da voie sa intre in birouri, ca le-a schimbat yalele, ca le-a luat telefoanele pe care le aveau in primire si daca lucrurile se intampla asa, atunci nu e in regula. Maine intentionez sa ma duc acolo, sa vad ce se intampla si sa verific daca angajatii Casei nu sunt lasati sa intre in birouri ”, ne-a spus Ancuta.

Intrebat daca mai are calitatea oficiala in care sa ceara explicatii conducerii Dirctiei Agricole, atat timp cat mandatul sau de director s-a incheiat, acesta ne-a explicat: “Eu am fost numit prin ordin al ministrului si pana nu primesc o adresa oficiala, un ordin de ministru prin care sa fiu anuntat ca sunt eliberat din functie, am in continuare aceasta calitate. Eu n-am primit nimic pana acum, am inteles ca in aceasta perioada se schimba secretarii de stat si sunt probleme de genul asta la minister. De aceea eu acum nu sunt nici director, dar nici eliberat din functie. Dar statutul meu nu are nicio legatura cu ceea ce face Directia Agricola, fiindca ei confunda incetarea contractului meu, cu inchiderea institutiei Casa Agronomului. Iar statul de functii al Casei Agronomului e aprobat de Minister, nu de Directia Agricola”.