CRISTIAN ANCUTA (PMP): LUPTA SE VA DA INTRE MINE SI CARLIGEA (PNL). EU MA BAZEZ PE ELECTORATUL PNL

Cristian Ancuta sustine a plecat din ALDE Braila doar pentru ca PMP-ul i-a oferit posibilitatea de a candida pe primul loc pe lista pentru Senat si nu pentru ca ar fi avut vreo neintelegere cu fostii sai colegi de partid. Ancuta a declarat pentru MD Press ca a fost contactat de conducerea centrala PMP si a fost invitat la o discutie la Bucuresti, unde a primit aceasta oferta de nerefuzat: “E vorba despre discutia pe care am avut-o la Bucuresti acum cateva saptamani, cu oameni de la centru care mi-au facut oferta sa candidez pentru PMP. Ei au venit catre mine, acum cateva saptamani am fost invitat sa merg la Bucuresti, am intrebat ce se intampla cu domnul Botea (Viorel Botea, prim-vicepresedinte PMP Braila  – n.r), dumnealor mi-au spus ca este nehotarat si nu vrea sa  candideze si asta m-a linistit, pentru ca pe domnul Botea mi-ar fi placut sa-l avem in echipa si intr-o discutie cu dumnealui am aflat ca o sa-l avem langa noi fara doar si poate, este om de echipa”.

Cristian Ancuta considera ca are sanse reale sa castige un mandat de senator, avand in vedere popularitatea de care spune el ca se bucura in randul tinerilor braileni. In opinia candidatului PMP, un mandat de senator va merge la PSD, iar pentru cel de-al doilea, lupta se va da intre el si liberalul Florin Carligea. In aceasta lupta electorala, Ancuta se bazeaza in primul rand chiar pe electoratul liberal, pe care spune ca-l cunoaste foarte bine din perioada in care el insusi activa in PNL: “Eu am fost invitat la PMP Bucuresti cunoscandu-se activitatea mea legata de Bucuresti din ultimii 5 ani. Am fost presedinte la nivel national pe toti tinerii din mediul rural, am fost membru in Comisia pentru agricultura, am lucrat cu toate organizatiile PNL, am avut colaborare cu toate partidele si asta este motivul pentru care dumnealor ma cunosteau ca si activitate; plus faptul ca PNL va putea fi reprezentat de un om care a facut campanie cu oameni, intre oameni.

Candidatura pentru parlamentare am acceptat-o datorita faptului ca intru intr-o echipa unde doamna Nistor (Mariana Nistor, presedintele PMP Braila – n.r.) si-a facut treaba si din punctul meu de vedere, sigur va reusi sa ia un mandat de deputat in continuare, iar la Senat, daca ne uitam, avem PSD-ul, care sigur va merge in continuare in Senatul Romaniei, iar cel cu care ma voi bate pentru al doilea mandat va fi domnul Carligea, al carui electorat nu este reprezentat. Sa nu uitam ca eu activitatea principala am avut-o in randul PNL, atat la nivel national, cat si local, si am sperante ca PNL si alegatorii sai pot fi, in sfarsit, reprezentati la Senat, prin candidatura mea. Este o candidatura cu care sunt sanse ca PMP sa scoata un senator”.